ENTITAT HISTÒRICA

Viladecans commemora el 75è aniversari de l'agrupació Coral La Lira

L'exposició 'La Lira, 1945-2020. 75 anys fent història del cant coral a Viladecans' es podrà veure des del dia 15 de gener i fins al 23 de febrer

la lira

la lira

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’agrupació Coral La Lira de Viladecans celebra el seu 75è aniversari aquest 2020, motiu pel qual s’han programat diferents activitats a la ciutat del Baix Llobregat. Per començar, l’exposició ‘La Lira, 1945-2020. 75 anys fent història del cant coral a Viladecans’ es podrà veure des del dia 15 de gener fins al 23 de febrer.

La inauguració serà el dia 17 de gener a les 19 hores a la Sala d’Exposició Temporal de la Torre del Baró, on estarà ubicada la mostra. L’horari de visita serà: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h; dimarts i dijous, de 16 a 20 h. Aquesta iniciativa està coproduïda per l’Arxiu Municipal de Viladecans i l’Agrupació Coral La Lira.

A més, la coral celebrarà el 19 de gener el seu 75è aniversari amb un espectacle únic: el ‘Musical Mary Poppins’. Ho farà acompanyada de la coral La Vall de Sant Climent de Llobregat i l’Agrupació Mossèn Cinto Verdaguer com a cos de dansa. També s’oferirà un concert commemoratiu amb cantants i directors que han marcat la trajectòria de l’entitat.

La venda d’entrades, per valor de set euros, es realitza a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso els dimecres de 21 a 22 h i a la Papereria Carlin Viladecans, rambla Modolell 15.

Una entitat històrica

La Coral La Lira és una de les entitats més antigues de Viladecans, oficialment data de l’any 1945, tot i que ja realitzava activitats anteriorment a aquell any.  La principal finalitat de la coral és «la promoció del cant coral» i, a través de la música, «l’enriquiment de la vida cultural de Viladecans», expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

La Coral La Lira organitza els concerts de la Festa Major d’estiu i hivern i el Concert de Sant Jordi. A més, participa en trobades, com per exemple la que es fa conjuntament amb les corals de Sant Boi de Llobregat i de Sant Climent de Llobregat a l’ermita de Sant Ramon o al Musicoral, que és la trobada comarcal de corals.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA