APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS

El pressupost de Viladecans destinarà gairebé 7 milions d'euros a seguretat i mobilitat

Els pressupostos es van aprovar de manera provisional amb els vots favorables de l'equip de govern i Podem

29072016 facana ajuntament

29072016 facana ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de novembre va aprovar inicialment el pressupost general de l’Ajuntament de Viladecans per a l’any 2020. Amb 67,2 milions d’euros, el nou pressupost incrementa 1,8 milions respecte al 2019.

Amb aquest pressupost, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament és del 24,4% dels seus ingressos, 14,5 milions d’euros, «molt per sota del màxim permès del 110%», destaquen des del consistori. Aquests pressupostos van rebre el vot favorable de l’equip de govern i Podem. Per la seva banda, ERC i Cs van votar en contra.

800.000 euros a la millora de la C-245

Entre les principals partides d’aquests pressupostos, l’ajuntament destinarà 6,7 milions d’euros a la seguretat i la mobilitat, destacant la millora de la C-245 amb més de 800.000 euros. Les polítiques d’espai públic, vivenda i urbanisme reben 5,5 milions d’euros, dels quals, 1,2 milions que aniran a les obres de la plaça Salvador Allende.

Respecte a la recollida i tractament de residus i la neteja dels carrers es destinen 6,2 milions d’euros. Quant a les polítiques de medi ambient i transició ecològica hi ha 3,6 milions d’euros que «serviran per impulsar l’eficiència energètica de la ciutat», afirmen des de l’ajuntament.

L’atenció a les persones i els programes d’assistència social recullen 6,1 milions d’euros, dels quals 1,7 milions van al foment de l’ocupació. Amb 5,6 milions d’euros, l’impuls de l’educació es manté com una de les prioritats de l’equip de govern. En les polítiques culturals i esportives es destinen més de 6 milions d’euros i, concretament, 3,9 són per a cultura i 2,2 per a esports.

1,5 milions per a comerç i turisme

Finalment, les polítiques de desenvolupament econòmic i el foment del comerç i el turisme que rebran gairebé 1,5 milions d’euros.

Notícies relacionades

En total es dediquen 3,7 milions d’euros a inversions com el projecte de la piscina descoberta, la instal·lació de plaques fotovoltaiques o la següent fase de la rehabilitació del Museu de Ca n’Amat.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA