Neteja

T’ha passat: la bugada no se’t renta bé a la rentadora perquè no mires bé això

El botó secret de la teva rentadora que deixa la roba com acabada de comprar

¿Què signifiquen els símbols de la rentadora? Aquests són els més complicats

¿Què passa si apareix un símbol de candau a la rentadora?

2
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

Un dels errors més freqüents a l’hora de fer la bugada és utilitzar el mateix mode per a qualsevol tipus de rentada. Per això, és important conèixer les especificacions de cada programa i aplicar-lo quan aquestes es corresponguin amb les necessitats de la roba. Si bé és cert que cada marca es diferencia per mitjà de modalitats exclusives, totes les rentadores comparteixen símbols i botonsque permeten a l’usuari seleccionar i regular les prestacions d’aquests electrodomèstics.

A continuació, pots conèixer alguns dels programes més útils a l’hora d’escollir el mode de rentada adequat.

Tipus de programa

  • Eco: es representa amb un símbol d’una fletxa amb cotó. És ideal per a aquest tipus de teixits i, sobretot, es diferencia per la seva eficiència pel que fa al consum d’aigua i electricitat.

  • Sintètics: les rentadores compten amb programes específics per a aquest tipus de teixits, els quals es representen amb el símbol d’una proveta.

  • Mix: permet rentar una àmplia gamma de teixits que va des del cotó fins als sintètics. Així mateix, serveix per poder rentar amb bon rendiment peces de diferents colors juntes.

  • Curts: en ocasions, es posa la rentadora amb poca càrrega de roba o quan, simplement, no està gaire bruta. En aquests casos, la majoria de rentadores inclouen el programa curt, el qual utilitza menys aigua i, per tant, requereix menys quantitat de detergent de l’habitual.

  • Esbandida: aquesta opció, indicada amb el símbol d’una capseta amb aigua, resulta especialment útil si s’ha rentat prèviament la roba a mà o si ha sortit amb sabó d’un programa anterior.

Segons el teixit

  • Roba blanca: abans d’encendre la rentadora, és important tenir en compte el color de les peces que hi introduïm. Per això, utilitzar aquest programa, representat amb el símbol de cotó amb una taca, resulta ideal per no fer malbé el teixit de peces de cotó blanques.

  • Cotó i prerentada: per a les taques més resistents, es recomana utilitzar el programa amb el símbol de cotó ‘+ Pre’. Malgrat requerir més detergent, els resultats d’utilitzar aquesta modalitat són excel·lents.

  • Delicats: indicat amb símbols com una papallona o un vestit, aquest programa se serveix de grans quantitats d’aigua per no fer malbé els teixits més delicats.

  • Llana: si bé és cert que el cotó domina en la majoria de peces, les rentadores també compten amb un tipus de rentada concreta per a la llana, representat amb un cabdell d’aquest material.

  • Nadó: si se selecciona el símbol d’un biberó, s’activarà un programa perfecte per al rentat de roba dels més petits, la qual també es desinfecta durant la centrifugació.