Nivell acadèmic

Un jutjat de Terrassa anul·la els nomenaments de dues infermeres com a caps de servei

S’estima una demanda del col·lectiu Metges de Catalunya

Un jutjat de Terrassa anul·la els nomenaments de dues infermeres com a caps de servei

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Jutjat Social número 3 de Terrassa ha anul·lat els nomenaments de dues infermeres com a caps de servei. En un dels casos es tractava de la direcció del CAP de Matadepera. El jutjat ha estimat la demanda de conflicte col·lectiu interposada el mes de febrer pel sindicat Metges de Catalunya (MC) contra el Consorci Sanitari de Terrassa per aquests dos nomenaments. En un comunicat, el sindicat remarca que és una «demanda estratègica que ajuda a clarificar una freqüent confusió de competències entre professionals que sol estar creada per l’administració». El Consorci Sanitari de Terrassa recorrerà la decisió.

La sentència esgrimeix que els càrrecs de direcció només poden ser ocupats per professionals amb un nivell acadèmic i d’especialització tècnica, en cap cas inferior al del personal mèdic, atenent a la seva condició de facultatiu o facultativa.

El Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona va mostrar la seva indignació per aquesta sentència, i va remarcar que, per llei, les infermeres també són facultatius i el seu nivell acadèmic i d’especialització tècnica és equivalent al dels metges.

En la mateixa línia s’ha expressat el Consell d’Escoles d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que apunta que tant la demanda com la sentència no s’ajusten a la realitat competencial de les professions sanitàries ni al model d’organització i gestió dels serveis del sistema de salut de Catalunya.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el consell recorda que les infermeres són professionals amb formació de grau universitari i facultatives de ple dret, tal com reconeix la llei.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa