Per a nens de 6 a 12 anys

Terrassa programa un taller de transvestisme per sensibilitzar els nens sobre la flexibilitat de gènere

La proposta del festival TNT genera polèmica entre col·lectius conservadors mentre que l’Ajuntament defensa l’esperit trencador

Terrassa programa un taller de transvestisme per sensibilitzar els nens sobre la flexibilitat de gènere

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
ACN

El festival Terrassa Noves Tendències (TNT), programat per l’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental), impartirà la setmana vinent un taller de transvestisme per convidar els nens a reflexionar sobre la flexibilitat de gènere a través de la interacció amb tres Drag Queens.

Drag Kids! és un espectacle dirigit a nens d’entre 6 i 12 anys, fet que ha generat recel entre col·lectius conservadors. Alguns usuaris han criticat la proposta amb comentaris a les xarxes socials de l’ajuntament i el grup parlamentari de Vox ha demanat el Departament de Cultura que doni explicacions.

Per la seva banda, el consistori dona ple suport a l’activitat, defensant la pluralitat i recalcant que el festival TNT es basa a oferir propostes trencadores.

L’activitat

Drag Kids! està programada dins del TNT els dies 1 i 2 d’octubre. La proposta planteja un taller de dues hores on les famílies interactuen amb tres Drag Queens en un camerino gegant ple de roba, convertit en un «laberint de colors, pestanyes postisses i purpurina». L’activitat convida els assistents a preguntar-se «quin cos els agradaria construir» per a ells mateixos.

«Tindrem l’oportunitat d’obrir mires i imaginar-nos més enllà del que la societat ens va dir que érem a la casella de sortida», afegeix el text promocional del taller. Els impulsors de l’activitat garanteixen un ambient de «calidesa, seguretat i cura compartida». Ressalten que es tracta de «jugar i introduir el tema de la flexibilitat de gènere des de la plasticitat i el transvestisme», i d’oferir noves eines als adults per abordar eventuals nous dubtes dels nens sobre la identitat.

L’entrada a l’activitat costa cinc euros per als nens, que poden anar acompanyats d’un màxim de dos adults. EL TNT, coproduït per l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat, celebra aquest any la 15a edició entre els dies 28 de setembre i 2 d’octubre. Hi ha programats 24 espectacles, quatre dels quals són propostes familiars.

Notícies relacionades

Durant la recent presentació del festival, la directora, Marion Betriu, reivindicava el TNT com a «motor» de la creació. «Continuem incentivant el teixit dels artistes dels nous llenguatges, que sovint es mouen en un terreny on és més difícil que rebin suport, però que alhora són les artistes que configuren l’escena del futur», assegurava.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa

Temes:

Nens LGTBI