NADAL

Ballart assegura que Terrassa tindrà cavalcada de Reis i que s'està definint el format

Terrassa donarà el tret de sortida de la campanya de Nadal amb la tradicional encesa de llums el pròxim 27 de novembre

Ballart ha assegurat que estan fent un «esforç enorme» per adaptar-se a les restriccions i repensar les propostes

161126 inauguraci-pessebre-i-llums-nadal 4

161126 inauguraci-pessebre-i-llums-nadal 4

2
Es llegeix en minuts
ACN

Terrassa donarà el tret de sortida de la campanya de Nadal amb la tradicional encesa de llums el pròxim 27 de novembre. L’alcalde del municipi, Jordi Ballart, ha destacat que malgrat que per força «serà diferent», treballen «des de la prudència» per «mantenir viu l’esperit» de Nadal.

Per reforçar l’ànim dels veïns i donar suport al comerç, s’invertirà més que mai en il·luminació (130.000 euros) i arribarà a tots els districtes de la ciutat. L’alcalde també ha confirmat que els Reis d’Orient visitaran Terrassa, tot i que encara s’està definint el format final de la cavalcada.

Com a novetat, aquest any s’instal·larà un arbre de Nadal de 12 metres al Raval de Montserrat i sis rèpliques més petites en record de les víctimes de la Covid-19.

Les fires de Santa Llúcia i Hivern estrenaran ubicació

Davant les incerteses que genera la pandèmia, el consistori ultima la posada en marxa d’una web dinàmica on s’aniran posant totes les actualitzacions respecte a la programació de les diferents activitats.

Ballart ha assegurat que estan fent un «esforç enorme» per adaptar-se a les restriccions i repensar les propostes. Amb tot, ha insistit que Terrassa, «passi el que passi», celebrarà el Nadal com cal. «No podem permetre que la pandèmia aturi la nostra ciutat», ha afegit.

Dues de les activitats que s’han hagut de «repensar» són les tradicionals fires de Santa Llúcia i la d’Hivern. La primera s’ha traslladat al passeig del Compte d’Egara, on estarà del 4 al 21 de desembreBallart va explicar que la nova ubicació permetrà perimetrar l’espai i tenir un control efectiu de l’accés.

També estrenarà ubicació la Fira d’Hivern, que es podrà visitar del 18 de desembre al 6 de gener a la plaça del Progrés. En aquest cas s’ha reduït el nombre de parades de 30 a 11 per qüestions d’espai i per evitar aglomeracions.

El pessebre tradicional, els trenets de Nadal i la cavalcada de Reis resisteixen 

El tradicional pessebre s’ha traslladat a la plaça Vella, mesura que s’estudiava des de fa temps, on pujarà en un escenari. Tampoc faltaran els trenets de Nadal, que aquest any seran dos i que funcionaran entre el 19 de desembre i el 4 de gener.

També serà diferent, «tot i que es farà», la cavalcada dels Reis d’Orient. Malgrat que s’està estudiant el format final, Ballart ha avançat que el patge Xiu Xiu arribarà a la ciutat el dia 26 de desembre per recollir les cartes dels nens de Terrassa en un espai encara per definir, on s’accedirà amb cita prèvia.

Sobre els llums de Nadal, l’alcalde Ballart ha anunciat que aquest any s’hi ha invertit més que mai perquè la situació ho requeria. Així, dels poc més de 100.000 euros que es van gastar el 2019 ha passat als 130.000 euros d’aquest Nadal.

Malgrat reconèixer que «sempre és un tema polèmic», l’alcalde ha justificat la inversió per la necessitat de recolzar el comerç. «Si repartim els diners entre els 7.074 establiments de la ciutat la rendibilitat serà molt inferior al benefici d’il·luminar i donar alegria a la ciutat», ha afegit.

El Saló Juguem+ quedarà substituït per quatre espectacles infantils 

El que no es podrà fer en el format habitual és el saló Juguem+, que s’ha substituït per quatre espectacles infantils, que es podran veure el 28, 29, 30 i 31 de desembre en diferents espais de la ciutat.

Notícies relacionades

Finalment, una altra de les novetats és que la plaça Nova acollirà entre el 30 de novembre i el 10 de gener la carpa del Circ Raluy.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA