PREVENCIÓ DAVANT ELS REBROTS

Terrassa fa 925 tests PCR en un dia i espera arribar als 4.000

L'alcalde apunta que l'objectiu és evitar arribar al confinament i ressalta que la «situació no és d'alerta» ja que «no estem en les xifres del mes d'abril»

El primer regidor, a través de les xarxes, ha demanat a Salut que «en funció de com vagin els resultats» s'ampliï l'actuació a altres barris de la ciutat

zentauroepp54393919 grafcat494  terrassa  barcelona   7 8 2020   la generalitat 200808125552

zentauroepp54393919 grafcat494 terrassa barcelona 7 8 2020 la generalitat 200808125552 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Unes 925 persones es van fer el test PCR aquest divendres a Terrassa. Així ho ha detallat aquest dissabte en declaracions a RAC1 l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, que ha destacat que «hi ha hagut molt bona resposta per part de la ciutadania» i ha explicat que el seu objectiu és arribar a les 4.000 proves.

A través de les xarxes socials, l’alcalde ha demanat al Departament de Salut que «en funció de com vagin els resultats» s’ampliï l’actuació a altres barris de la ciutatBallart ha tornat a fer una crida perquè la gent «de 15 a 45 anys» aprofiti l’oportunitat i es vagi a fer les proves que fins aquest dilluns es faran a les de la Cultura i la Inmaculada. L’alcalde ha detallat que aquests cribratges massius es fan per «evitar el confinament».

Ballart ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i apunta que «la situació no és d’alerta», ja que «no estem en les xifres del mes d’abril». «L’atenció primària té una certa tensió, però els hospitals són molt lluny dels ingressos que havien tingut», destaca. Amb tot, ha detallat que en els últims dies han vist un «increment» que els preocupa.

L’objectiu de les mesures: evitar arribar al confinament 

«Som en el nivell 2, el de casos aïllats o de brots molt controlats,» va explicar detallant que «el nivell de confinament és el 5» i que «l’objectiu d’aquestes mesures és evitar arribar-hi».

Ballart ha dit que «en algunes zones concretes de la ciutat hi ha casos positius asimptomàtics» i que per això «es fan proves a la franja d’edat d’entre 19 i 45 anys, per destapar els positius i evitar que contagiïn els col·lectius vulnerables». A més, informa que han «incrementat el control i la vigilància a les zones «que els preocupen», sobretot per evitar els ‘botellons’ entre els més joves».

«Veiem que bàsicament els contagis venen per trobades de familiars, d’amics, en bars i restaurants o en zones de trobada», va afegir.

Sobre la decisió del govern espanyol de quedar-se els romanents dels ajuntaments, Ballart ha considerat que és una «mesura injusta». «Els ajuntaments, que hem fet estalvis hem de pagar els plats trencats», ha criticat afegint que analitzaran jurídicament «quins són els escenaris».

Notícies relacionades

«Tenim una llei molt clara que hem de complir i no ens podem saltar en cap cas, però ara hi haurà un tràmit parlamentari i els partits amb influència a Madrid l’han d’aprofitar», ha reflexionat en veu alta.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments