INICIATIVA DEL GREMI EMPRESARIAL D'HOSTALERIA

Terrassa disposarà d'una gran pista de gel a la plaça Nova aquest Nadal

La pista, que està previst que es munti la primera setmana de desembre, comptarà amb una zona amb quatre envelats i hi podran patinar fins a un màxim de 80 patinadors

«L'acció s'emmarca en la voluntat municipal de promoure el comerç en tot el conjunt de la ciutat», ha destacat l'alcalde Jordi Ballart

 

  / RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plaça Nova de Terrassa (Vallès Occidental) acollirà aquest Nadal una pista de gel descoberta de 420 m2, que serà una de les principals novetats de la campanya nadalenca d’aquest any i que ha sigut possible a partir de la iniciativa del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.

Per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «aquesta acció s’emmarca en la voluntat municipal de promoure el comerç en tot el conjunt de la ciutat, acollint accions i iniciatives estimulants com la del Gremi Empresarial d’Hostaleria, que contribuiran a crear sinergies noves a la ciutat, en especial per a aquestes festes». 

La pista, el muntatge de la qual està previst per a la primera setmana de desembre, comptarà amb una zona amb quatre envelats on s’ubicarà la venda d’entrades, l’àrea de patins i els serveis complementaris. Podran patinar fins a un màxim de 80 patinadors alhora. Comptarà amb llum i so i un servei de monitoratge que s’encarregarà de la venda d’entrades, de la gestió del material i que oferirà la seva ajuda als usuaris i les usuàries. 

Les persones usuàries tindran a la seva disposició 225 parelles de patins de diferents talles, patins especials per als més petits i 8 pingüins per ajudar els nens a mantenir-se dempeus. Els patinadors que ho desitgin també tindran cascos a la seva disposició i hauran d’utilitzar guants de manera obligatòria, que hauran de portar de casa.

115.000 euros de pressupost

A finals d’octubre van començar els treballs per instal·lar l’enllumenat i l’ornamentació de Nadal en els diferents punts de la ciutat. Durant aquestes festes, Terrassa comptarà amb un total de 514 punts de llum. Aquest any, l’ajuntament ha treballat conjuntament amb els eixos i associacions comercials per incrementar tant la qualitat com el nombre d’elements lluminosos. Tots els elements lluminosos instal·lats són de baix consum, amb tecnologia LED per afavorir l’eficiència energètica.

Durant aquestes festes, i davant dels treballs que s’estan duent a terme al Portal de Sant Roc, se substituirà la tradicional il·luminació aèria que se situava per sobre de la de calçada i de banda a banda del carrer per una sèrie d’elements ornamentals que se situaran a les voreres. A més, en aquest tram també s’hi instal·laran diferents arbres de Nadal metàl·lics i il·luminats per completar la decoració.

A més, i durant aquestes festes, també s’il·luminaran algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat, que lluiran un enllumenat especial. Entre les xemeneies il·luminades hi haurà les situades a la plaça Nova, la plaça Didó, la plaça de l’Anònima i la plaça de Salvador Espriu.

El Servei de Comerç de l’Ajuntament de Terrassa ha sigut l’encarregat de consensuar, juntament amb els diferents eixos i associacions comercials de la ciutat, l’ornamentació i il·luminació d’aquest any a les quals l’Ajuntament de Terrassa ha destinat un pressupost de 115.000 euros (10.000 euros més que l’any passat) d’aportació íntegrament municipal i destinat a l’enllumenat de Nadal i als diferents elements lluminosos i d’ornamentació.

Inauguració del pessebre

El dissabte 30 de novembre també s’inaugurarà el pessebre situat al Raval de Montserrat. A partir de les 18 h, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat d’altres membres de la Corporació Local, inaugurarà el pessebre de la ciutat d’aquest any.

Per desè any consecutiu, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha sigut l’encarregada de la instal·lació del pessebre. Aquest any, el conjunt representa un pessebre artístic de gran mida que consta d’un portal amb la seva menjadora i xemeneia, un cobert annex on guardar els estris camperols i al seu costat destaca una font d’on brolla aigua natural que desemboca en un petit estany.

Notícies relacionades

L’obra construïda s’ubica en una superfície enjardinada de 40 m2. Els materials utilitzats han sigut fusta, poliestirè expandit i extruït, pastes de revestiment i pintures. Ricard Verdaguer i Martíha sigut l’autor del disseny i director del projecte. Per a la construcció del pessebre ha comptat amb la col·laboració de Jordi Redondo, Avel·lí Rodríguez, Antonio López, Francesc Clotet, Marcos Segura i Jordi Cirera. El Servei de Cultura i els treballadors del Servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa s’han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i de l’enjardinament de tot l’espai.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments