Anar al contingut

Cultura

El Festival Terrassa Noves Tendències presenta la seva aposta per les Arts Escèniques al Canadà

Va participar en una trobada amb professionals de les arts escèniques de Catalunya i de Quebec, on compartiran les seves realitats com festivals, companyies i teatres

El Periódico

El Festival Terrassa Noves Tendències presenta la seva aposta per les Arts Escèniques al Canadà

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa presenta la proposta del Festival Terrassa Noves Tendències al Canadà, en el marc d’una trobada de professionals que s’ha dut a terme a Quebec. En la reunió, els participants van compartir les seves realitats com festivals, companyies o teatres i han exposat també quines col·laboracions han establert al llarg dels anys, així com els reptes que hauran d’afrontar en el futur més immediat.

Segons explica el Tinent d’Alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, “aquesta trobada és el marc idoni per enfortir encara més la projecció internacional del Festival TNT i també la de Terrassa com un dels centres de producció cultural de referència i com a ciutat que reconeix el valor de les iniciatives i de les persones amb capacitat per transformar la societat i la cultura a través de la innovació”.

11 edicions de TNT

En el marc d’aquesta trobada, el director del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla, va exposar com el TNT s’ha convertit al llarg de les onze edicions celebrades fins ara, en un dels principals festivals d’arts escèniques de Catalunya i reconegut a nivell internacional com a esdeveniment especialitzat en descobrir les últimes novetats de la creació escènica, multidisciplinaris i de talent emergent.

Al llarg d’aquests onze anys de Festival, el TNT ha col·laborat amb un centenar de creadors i companyies, recolzant-los en la seva projecció dins i fora de Catalunya. L’any 2017 es van mantenir en gira 22 espectacles coproduïts pel Festival TNT, oferint 577 funcions a 91 ciutats de 21 països de tot el món, i arribant a una xifra de prop de 30.000 espectadors.

Des de la seva primera edició, el Festival TNT ha anat creixent sumant nous públics i reivindicant l’ús de l’espai públic com el millor dels escenaris per a les seves propostes, portant així les arts escèniques i les noves tecnologies als carrers i les places de la ciutat i sumant, edició rere edició, noves complicitats amb el teixit creatiu de la ciutat.

La trobada celebrada a Quebec s’emmarca dins de la missió impulsada per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, per facilitar la participació de professionals catalans a la Biennal d’arts escèniques i música Cinara, un dels certàmens internacionals de les arts escèniques més importants i que reuneix prop de 1.500 professionals de 40 països de tot el món.

Més notícies de Terrassa en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Teatre