TENNIS

El Govern d’Austràlia posa en dubte que Djokovic pugui jugar sense estar vacunat

  • El tennista serbi haurà de demostrar que no pot ser vacunat a l’arribar a la frontera australiana, afirma la ministra d’interior del país

  • L’exempció mèdica concedida pels organitzadors de l’Obert d’Austràlia genera malestar a Melbourne

El Govern d’Austràlia posa en dubte que Djokovic pugui jugar sense estar vacunat

Getty

2
Es llegeix en minuts
EFE

El número u del món, el serbi Novak Djokovic, que ha obtingut una exempció mèdica per poder participar en l’ Obert d’Austràlia, haurà de justificar que no pot ser vacunat contra la covid-19, va dir aquest dimecres la ministra australiana de l’Interior, Karen Andrews.

«Si bé el Govern (regional) de Victoria i Tennis Austràlia poden permetre que un jugador no vacunat competeixi a l’Obert d’Austràlia, és el Govern d’Austràlia el que farà complir els nostres requisits a la frontera australiana», va dir Andrews en un comunicat.

Djokovic va anunciar dimarts que defensarà el títol de l’Obert d’Austràlia a Melbourne, entre el 17 i el 30 de gener, després de rebre una exempció mèdica, al no estar vacunat contra la covid.

«Qualsevol persona que vulgui entrar a Austràlia ha de complir els nostres requeriments fronterers estrictes», va emfatitzar Andrews al recordar que aquells que no han rebut la pauta completa de la vacuna de la covid-19 hauran de demostrar davant les autoritats que no poden rebre aquest fàrmac per raons mèdiques per evitar, d’aquesta manera, les quarantenes de 14 dies.

Malestar a Melbourne

Però la ministra no va aclarir què passarà si Djokovic –les seves raons mèdiques es desconeixen– no compleix els requisits al passar la duana, i va limitar-se a dir que «les quarantenes dels viatgers internacionals a Victoria, incloent-hi les persones que no han sigut vacunades, són assumpte del Govern de Victoria».

Després de l’anunci del tennista, el govern regional de Victoria i Tennis Austràlia van assegurar que no van donar un tracte especial a Djokovic, enmig d’un gran malestar entre els habitants de Melbourne, la ciutat que acumula més dies d’aïllament estricte durant la pandèmia, i de la resta d’aquest país en què es van implementar mesures dures per aturar la pandèmia.

Repunt de casos

Anteriorment, tant el primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, i altres autoritats havien declarat que tots els tennistes i membres del seu equip que participessin en el torneig haurien d’estar vacunats amb la pauta completa del fàrmac.

Notícies relacionades

No obstant, Morrison, que afronta una crisi al seu país pel repunt de la covid-19, ha dit avui a periodistes a Canberra que l’exempció és «un assumpte del govern de Victoria», a l’evitar pronunciar-se sobre la polèmica.

L’Obert d’Austràlia, que en l’edició passada va posar els tennistes sota una quarantena de dues setmanes, se celebra enmig d’una crisi al país oceànic per l’augment d’infeccions, que van passar de gairebé 212.000 casos acumulats l’1 de desembre, a més de mig milió aquesta setmana.