VICTÒRIA CONTUNDENT

Federer dona una lliçó sobre l'herba de Wimbledon

jpujol44148041 switzerland s roger federer returns the ball to slovakia s l180704164336

jpujol44148041 switzerland s roger federer returns the ball to slovakia s l180704164336 / Kirsty Wigglesworth

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Implacable. Roger Federer s’ha classificat per a la tercera ronda de Wimbledon, amb una rotunda victòria contra l’eslovac Luckas Lacko per 6-4, 6-4 i 6-1. El campió del títol ha mostrat una gran superioritat. 

En el primer 'break point' de què ha disposat, als 27 minuts, Federer ho ha aprofitat per agafar prou avantatge i apuntar-se el primer set. Lacko, que jugava el seu cinquè torneig en herba aquesta temporada i havia guanyat el títol a Eastbourne, ha aguantat el seu rival fins al 3-3, però després, en dos descuits, ha vist com el defensor del títol no estava disposat a fer cap concessió.

En el segon set, de nou Federer ha trencat el servei del tennista eslovè (73 mundial) en el tercer joc (2-1) per apuntar-se la segona mànega després de guanyar totes els seus serveis en blanc, 20 punts sense resposta de Lacko. Nadal ha canviat en el tercer set, en què el suís només ha cedit un joc i n’ha guanyat en blanc quatre més amb la seva sacada fins a cedir dos punts en el cinquè per després apuntar-se la segona victòria en 1 hora i 29 minuts. 

26 sets sense perdre

Una victòria contundent que li ha permès sumar 26 sets seguits sense perdre a Wimbledoni igualar una ratxa anterior en el torneig el 2005 i el 2006.  Tot un avís de les seves intencions en el torneig en què Federer defensa el títol i busca el novè per al seu palmarès. A la central se l’ha vist concentrat, efectiu i molt sòlid, tot i que de moment només s’han jugat dues rondes i li queda un llarg camí i més dificultats en els pròxims partits. El seu rival en la tercera ronda d’aquest divendres serà el vencedor del duel entre el croat Ivo Karlovic o l’alemany Jean-Lennard Struff.

Notícies relacionades

Aquest dijous Rafael Nadal afrontarà la seva segona prova sobre l’herba de Wimbledon contra el kazakh Mijail Kukushkin, mentre que Feliciano López s’enfrontarà amb l’argentí Juan Martín del Potro. Ells són els dos únics espanyols que queden al quadre masculí, després que Guillermo García López hagi caigut contra el rus Daniil Medvedev per 6-3, 6-4 i 6-2.

Resultats i quadre del torneig a laweb de Wimbledon