EL RETORN DEL NÚMERO 1

Nadal obre Wimbledon amb una còmoda victòria

jpujol44128237 rafael nadal  of spain celebrates after winning a point duri180703170822

jpujol44128237 rafael nadal of spain celebrates after winning a point duri180703170822 / Ben Curtis

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Sense problemes. Rafael Nadal ha obert la seva participació en Wimbledon amb una clara victòria contra l’israelià Dudi Sela, al qual s’ha imposat a la pista central per 6-3, 6-3 i 6-xxx. Sense haver jugat un partit oficial en herba –només dos d’exhibició la setmana passada– el número 1 espanyol ha resolt amb comoditat l’estrena a l’All England Tennis Club de Londres, on l’any passat va ser eliminat en vuitens de final pel luxemburguès Gilles Muller, en un partit que el seu rival es va apuntar en el cinquè set per 15-13 i que va deixar un mal regust de boca a Nadal. 

En 28 minuts Nadal ha resolt el primer set en el qual Sela ha arribat fins al 3-3, moment en què el número 1 mundial  ha encadenat tres jocs en blanc, amb 'break' en el vuitè, per emportar-se la mànega i esborrar els dubtes inicials, en el seu primer partit oficial des que va guanyar Roland Garros, fa tres setmanes.

16 punts seguits

La ratxa ha continuat per al tennista mallorquí que ha trencat el servei deSela en el primer joc del segon set, de nou en blanc, i ha guanyat 16 punts seguits, per agafar un avantatge que ja no ha deixat escapar fins a apuntar-se la segona mànega, en què només ha cedit tres jocs. El tennista israelià (127 mundial), que al seu dia va arribar a estar entre els 25 millors del món, demostrava la bona mà que té en moments puntuals però no podia seguir el ritme del seu rival, que es presenta a Wimbledon amb les màximes aspiracions.

Sela l’ha sorprès trencant-li el servei per primera vegada a l’inici del tercer set, però la reacció de Nadal ha sigut fulminant i s’ha emportat quatre jocs seguits (4-1) per tancar el partit en  el tercer  'match ball’, trencant el servei de Sela,  en 1 hora i   50 minuts.

Notícies relacionades

Nadal s’enfrontarà en segona ronda al vencedor del partit entre Vasel Pospisil (96 mundial) i Mikhaïl Kukuixkin  (77 mundial). 

La resta de resultats i programa del torneig a laweb de Wimbledon