Muguruza debuta amb patiment a Wimbledon

Ferrer, Almagro, Carla Suárez i Lara Arruabarrena també passen a segona ronda

jcarmengol34483531 spain s garbine muguruza returns against italy s camila gior160627195946

jcarmengol34483531 spain s garbine muguruza returns against italy s camila gior160627195946 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Un tapís verd, gairebé immaculat. 20 graus de temperatura. Sol i una central plena. La mateixa en què l’any passat Garbiñe Muguruza havia disputat la final contra Serena Williams. Un escenari per no oblidar i on minuts abans el campió Novak Djokovic, havia obert el torneig amb una còmoda victòria davant l’anglès James Ward (6-0, 7-6, 6-4).

«És una pista que no oblidaré mai, he recordat l’ovació de l’any passat quan hi he entrat. Tant de bo hi pogués jugar sempre», va explicar. Però ahir no era un dia de records. Com ella mateixa havia dit tocava «començar de zero». I no va ser fàcil.

Muguruza va haver de forçar la màquina per sortir airosa i tan somrient com havia entrat d’aquell jardí perquè la italiana Camila Giorgi (número 67 mundial) la va forçar al límit, durant 1 hora i 53 minuts, abans de caure 6-2, 5-7 i 6-4. «El partit ha sigut duríssim. Giorgi ha jugat a un gran nivell», va valorar Muguruza que, després de dominar la rival en el primer set, va veure com la italiana, agressiva i valenta, va mantenir un pols d’una hora fins a prendre-li la segona mànega i forçar-la a una batalla en què va ser definitiu el trencament del servei a Giorgi (2-1), en un tercer joc que es va allargar nou minuts i va guanyar Muguruza al setè break point, per no deixar escapar ja l’avantatge.

ALTRES VICTÒRIES ESPANYOLES

També van haver de lluitar més de dues hores Carla Suárez i Lara Arruabarrena per acompanyar Muguruza a la segona ronda. La canària, número 12 mundial, va necessitar forçar les tres mànegues abans de superar la xinesa Shuai Zhang (número 63) per 6-3, 3-6 i 6-4, després d’aixecar un 1-3 en contra en la tercera mànega. «Resoldre partits així et dóna confiança», va assegurar Suárez. I del patiment tampoc se’n va escapar Arruabarrena abans de guanyar Olga Govortsova per 6-2, 1-6 i 8-6.

Notícies relacionades

La veterania és un grau a Wimbledon David Ferrer ho va demostrar en el seu debut del qual va sortir victoriós en 65 minuts i cedint només quatre jocs a l’israelià Dudi Sela (6-2, 6-1, 6-1). Va evitar relaxar-se per no tenir sorpreses, cosa que no va fer Nicolás Almagro que, després d’avançar-se amb dos sets a zero davant el brasiler Rogerio Dutra Silva, va acabar lluitant més de tres hores abans d’imposar-se per 6-3, 7-6 (8-6), 5-7, 3-6 i 6-3. No els van poder imitar ni Pablo Carreño que va perdre amb el canadenc Milos Raonic, sisè favorit, per 

7-6 (7-4), 6-2 i 6-4 ni Guillermo García López que va caure contra l’italià Andreas Seppi per 6-2, 6-4 i 6-0.