Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dissabte 7 de gener del 2023: jornada tranquil·la i plàcida

Últim dia de calma meteorològica abans d’un diumenge més inestable

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps de Catalunya, avui dissabte 7 de gener del 2023: jornada tranquil·la i plàcida

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

El primer cap de setmana complet del 2023 mostrarà dues cares molt diferents en el pla meteorològic a Catalunya. Un últim dia de certa estabilitat i serenitat al cel i un diumenge en què l’augment de núvols i pluja marcarà un momentani canvi de tendència.

Així, el dissabte 7 de gener començarà amb un matí marcat per núvols baixos a les comarques de Ponent de Lleida i al nord de la vall de l’Ebre que es trencaran a la tarda. A la resta el cel es presentarà espaiós, tot i que a la tarda arribaran bandes de núvols alts i mitjans per l’oest del país que deixaran el cel localment mig ennuvolat.

No es descarta una precipitació feble i exigua als Pirineus i Prepirineus occidentals al final del dia. La cota de neu rondarà els 1.800 metres.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran estables al litoral, prelitoral i a les Terres de l’Ebre i en lleuger retrocés a l’interior, fins al punt que es produirà un altre episodi d’inversió tèrmica.

D’altra banda, les ratxes de vent fort es deixaran notar a la costa del terç nord de Catalunya.

De cara a diumenge arriba la inestabilitat, especialment a les comarques de Lleida i de Tarragona.

Notícies relacionades

Allà s’espera una precipitació feble al llarg del dia que recollirà poca quantitat de pluja. La cota de neu baixarà de 1.800 a 1.600 metres en general i als 1.200 metres al vessant nord.

En la resta del territori es notarà un augment considerable de la nuvolositat d’oest a est fins que quedi el cel molt ennuvolat o cobert, sobretot en punts de la meitat oest.