Avui també dia càlid

Barcelona bat el seu rècord de temperatura en un mes de desembre

L’Observatori Fabra ha registrat 21,7 graus aquest dissabte, la dada més alta des de 1914

Barcelona bat el seu rècord de temperatura en un mes de desembre

ALFONS PUERTAS / OBSERVATORI FABRA / RACAB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim capítol d’un 2022 excepcional en el pla meteorològic l’estem vivint aquests dies de Nadal, marcats per les temperatures anormalment càlides per al que tocaria en aquesta època de l’any.

Fins al punt que l’Observatori Fabra de Barcelona ha registrat un nou rècord de temperatura màxima absoluta d’un mes de desembre des de 1914.

El nou màxim d’ahir va ser de 21,7 graus –a l’estació manual de l’observatori– i de 21,4 graus –a l’estació automàtica que registra les dades per al Servei Meterológic de Catalunya (SMC)–. L’anterior rècord era els 20,6 graus que es van registrar fa set anys, concretament el 16 de desembre del 2015.

Al centre de la ciutat també s’han superat de llarg els 20 graus. A l’estació meteorològica que el Meteocat té a Zona Universitària, el termòmetre fins ha pujat fins als 21,3 graus.

A l’estació del Raval s’ha arribat a un pic de 21,1 i a la del Zoo (parc de la Ciutadella) ha arribat als 20,3 graus.

Onze rècords a Catalunya

Incloent la de l’Observatori Fabra, fins a 11 de les 153 estacions meteorològiques que té distribuïdes el SMC per tot Catalunya han registrats rècords de temperatura d’un mes de desembre.

Tal com informa el servei meteorològic català, la majoria d’aquests registres excepcionals s’han concentrat al Vallès Occidental –Sabadell i Castellbisbal– i a l’Oriental –Parets del Vallès i Caldes de Montbui–, a l’Alt Penedès –la Granada i Sant Sadurní d’Anoia– i al Baix Penedès –al Vendrell han arribat als 23,4 graus i la Bisbal del Penedès, als 22,5–.

La màxima de la jornada, tot i que no de rècord, s’ha registrat al Baix Camp. A Riudecanyes el termòmetre ha arribat a la cota dels 24 graus, registres propis del pas de la primavera a l’estiu.

Platges i carrers en màniga curta també diumenge

Notícies relacionades

Aquest escenari ha provocat que al migdia de dissabte la platja de la Barceloneta presentés un paisatge insòlit amb banyistes que portaven gorros de Nadal. Els menys atrevits portaven màniga curta, una peça que, pel que sembla, es mantindrà durant les festes.

La previsió és que avui es mantingui aquesta sensació tèrmica i que fins i tot pugui repuntar encara més en les hores centrals del dia. Així que tornarà a ser una jornada de gent que provarà els regals de Nadal a l’aire lliure i les platges tornaran a tenir molta afluència de veïns en un dia que ha permès a primera hora del matí tornar a veure Mallorca des de la capital catalana, com ens ha mostrat la formidable foto de l’Alfons Puertas des de l’observatori Fabra que encapçala aquest article.