Les ‘cabañuelas’ de Jorge Rey avisen de nevades

Les ‘cabañuelas’ de Jorge Rey avisen de nevades
1
Es llegeix en minuts

Jorge Rey, el jove que s’ha convertit en el mestre del mètode de les cabañuelas per predir el temps, s’ha mullat i ha anunciat quan es produiran les pròximes nevades a la Península.

Segons ha explicat en la seva nova pàgina web, ometmeteo, el jove, de 16 anys, ha explicat que «els models comencen a preveure un moviment en el qual les borrasques descendeixin per l’Atlàntic, donant lloc així, a pluges venidores a tot el territori espanyol». Rey assenyala com «arribaria el descens de borrasques per l’oceà», cosa que comportaria l’arribada de «vents freds a la Península».

Les borrasques poden així «portar importants nevades» aquest pròxim gener, «ja que els models ja comencen a veure aquest tipus de moviment atmosfèric».

Notícies relacionades

Les ‘cabañuelas’ és un mètode tradicional, sense base científica, de preveure el temps. Es basa en l’observació del clima durant dies concrets de l’any, que es correspondria amb un mes de l’any següent.

Tot i que la previsió de borrasques de Rey coincideix amb la de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquest últim organisme no té encara previsió de nevades.