Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dijous: s’imposa un ambient assolellat

Al Pirineu es generaran algunes nuvolades, però les temperatures seran primaverals i superaran els 20 graus

  • ¿Quin temps farà per Setmana Santa?

Temps a Catalunya avui, dijous: s’imposa un ambient assolellat

EFE / JAUME SELLLART

1
Es llegeix en minuts

Torna el bon temps a Catalunya després de diversos dies de cel tapat i pluges: aquest dijous, 14 d’abril, s’imposarà un ambient assolellat a gairebé tot el país amb el cel entre poc i mig ennuvolat. A més, l’anticicló durarà fins al cap de setmana.

No obstant, hi ha zones on els núvols seran més protagonistes. És el cas del Pirineu, on es generaran algunes nuvolades a partir del migdia, que, a més, poden deixar algun xàfec ocasional. En tot cas, la neu serà difícil de veure: la cota se situa al voltant dels 2.400 metres. Ja a la tarda, i a la meitat sud i est de Catalunya, les bandes ennuvolades seran més gruixudes i altes que a la resta del territori, informa el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Temperatures estables

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa que la registrada els últims dies. En canvi, la màxima pujarà lleugerament o moderadament al litoral i a l’interior, de manera moderada. En aquest sentit, els valors més alts es donaran a Ponent, on els termòmetres arribaran als 25 graus.

Notícies relacionades

El Meteocat també ha informat que el vent bufarà de component nord i est en la meitat est i al centre de Catalunya, així com al litoral i al prelitoral central. En alguns moments, les ratxes de vent poden ser fortes o molt fortes en zones del litoral i zones elevades. En canvi, a la resta del país serà fluix i de direcció variable amb predomini dels components sud i est durant les hores centrals del dia, i amb mestral fluix o moderat a les Terres de l’Ebre.

La previsió meteorològica per demà divendres és una rèplica de la d’avui, tot i que el sol serà encara més protagonista. Amb una diferència: les temperatures aniran a l’alça.