Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Adeu a Buenafuente, moguda a Movistar+

La crítica de Monegal: Adeu a Buenafuente, moguda a Movistar+
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El 14 de setembre vaig advertir en aquesta columna que Movistar+ havia decidit prescindir de Buenafuente i vaig anticipar que ‘Late motiv’ (#0) desapareixeria el 23 de desembre. Ara es confirma oficialment aquesta informació. Ahir Pablo Carbonell va ser a programa i va dir amb nostàlgia: «Tu em vas ensenyar aquest plató quan el vas inaugurar ¿te’n recordes? ¡I ara t’acomiadaràs!». I Buenafuente va contestar: «Sí. M’acomiado. Vaig cap a noves singladures, noves etapes...» i un cert clima sentimental es va apoderar momentàniament del plató. La pròxima desaparició de Buenafuente de la plataforma de Telefónica coincideix amb preocupants declaracions d’altres estrelles que també hi han treballat.

Notícies relacionades

Bop Pop, acaba de dir: «A mi, Movistar+ ja em va fer fora abans perquè els resultava incòmode». L’humorista Facu Díaz, excol·laborador de ‘Late motiv’, ha assegurat: «Als despatxos de Movistar+ es treuen acudits sobre Vox cada dia. Són ordres de dalt». I qui va ser subdirector del programa durant dues temporades, Javier Durán. ha advertit: «A Movistar+ hi ha una censura d’ultradreta». O sigui que les aigües estan remogudes en aquesta plataforma. No sé si aquest remolí es pot esqueixar dels canvis que hi ha hagut a la cúpula de Movistar+. La sortida de Fernando Jerez de la direcció d’Entreteniment, el nomenament de Juan Andrés García Ropero ‘Bropi’, el desplaçament d’Álex Martínez Roig, exdirector de Continguts i ara assessor... No sabria dir-los si aquests canvis, propis de la dinàmica interna de tota companyia, hi han influït. En qualsevol cas és greu l’acusació que es pràctica censura, d’ultradreta o de qualsevol altre signe. Pel que s’hi juga, Movistar+ s’hauria de pronunciar.

Sobre la destinació mediàtica de Buenafuente s’especula sobre un contracte amb TVE-Catalunya. Cinc programes dedicats a l’humor, que emetria La 2, projecte que pel que sembla ha aixecat protestes a la mateixa TVE per considerar que monetàriament és desmesurat i no s’ajusta als barems establerts per la televisió pública. Jo sempre he cregut que el recer per a Buenafuente segueix sent TV-3. A ‘la seva’ sempre ha tingut programes (‘FAQS’, ‘Tabús’, ‘L’última nit del karaoke’...). I des que va vendre la productora El Terrat a Mediapro, encara més. La combinació Roures & Buenafuente, a TV-3 és imbatible.