Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Apel·les vol investigar la nòvia del bisbe

La crítica de Monegal: Apel·les vol investigar la nòvia del bisbe

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Per amenitzar el culebró del bisbe de Solsona, a Tele 5 (‘Sálvame naranja’) han convocat el pare Apel·les. Estem d’acord: només faltava Apel·les perquè el tema guanyi dimensions més delirants i surrealistes. La tesi d’Apel·les és que cal investigar la nòvia: «Ell és un bon home. Un bisbe també pot tenir un moment de debilitat. A qui cal investigar és a ella i saber si practica ritus satànics». O sigui que Apel·les assumeix, com era d’esperar, la postura del clericalisme més retrògrad: el problema és ella, que podria ser una bruixa. El bisbe és un bon home que ha tingut un moment de debilitat. ¡Ahh! Sembla que el Tribunal de la Inquisició segueix viu, naturalment intentant incinerar-la a ella, perquè el bisbe, al cap i a la fi, només és una víctima de les maquinacions demoníaques.

Notícies relacionades

Com deia a la nit Dani Mateo a ‘El intermedio’ (La Sexta), ressaltant per la via del sarcasme aquest fons reaccionari que encara impregna algunes prelatures: «Primer va ser Eva qui va temptar el pobre Adam amb la poma, el fruit prohibit, ¡i ara és Silvia Caballol amb el fruit prohibit de Solsona!». ¡Ahh! Vist això acabo de buscar en la meva col·lecció de boleros aquell tan tremend d’Olga Guillot que diu: «Soy ese vicio de tu piel, que ya no puedes desprender, soy lo prohibido». És la melodia oportuna. Ben mirat, el que ens estava dient mossèn Apel·les a ‘Sálvame’ és que, en realitat, vol ser ell qui investigui a fons la nòvia del bisbe. Té experiència com a investigador de senyores. A finals dels anys 90, Yola Berrocal va explicar a Tele 5 que Apel·les llogava una habitació en un hotel de Madrid, la convidava i feien exercicis espirituals escenificant el conte de la Caputxeta. Yola s’ajeia al llit, molt suggestiva, i Apel·les sortia de l’armari cridant: «¡Soc el llop! ¡Soc el llop!». 

És possible que Tele 5 li munti ara a Apel·les un xou com a investigador de la nòvia del bisbe. Aquesta vegada no crec que vagi disfressat de llop ferotge. El 5 de febrer, el nostre company Joan Maldonado va explicar aquí, a EL PERIÓDICO, que Apel·les havia sigut ascendit a capità a la reserva de l’Exèrcit de Terra, adscrit a la subdelegació de Defensa de Tenerife. És a dir, que potser surt vestit de capità del batalló de sapadors armat amb un crucifix. ¡Ah! A casa meva cada cop sentim més simpatia per aquesta nòvia del bisbe.