TU I JO SOM TRES

La crítica de Monegal: ’¡Nasdrovia!’, David Madí ja saluda en rus

David Madí en FAQS

David Madí en FAQS

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Estic d’acord, al temple d’El Palmar de Troya (FAQS Preguntes freqüents, TV-3) cal acudir-hi amb alegria. Sobretot quan saps que et faran un massatge portentós, combinat amb neteja de cutis, píling i mascareta. Per això va entrar així de formidable David Madí en aquest temple que munyen El Terrat & Mediapro, llançant un sonor »¡Nasdrovia!», oportuna salutació en rus ja que Madí va ser detingut per l’anomenada ’operació Vóljov’.

¡Ah! En aquell pintoresc cas d’escoltes telefòniques s’assegurava, entre altres assumptes, que Putin estava disposat a enviar a Catalunya diners sense límit, combinats amb soldats i armament, sota aquell lema clàssic del general cubà Antonio Maceo ‘La independència no es pacta, la independència es conquereix’ o sigui que cal entendre l’entrada irònica de Madí.

Notícies relacionades

Aquest punt seu, guai i sorneguer, va demostrar que era comodíssim. Temple i escolans, tots amics. La massatgista li va anar servint els temes amb safata, sense repreguntes i sense posar ni un de sol dels àudios que els mitjans van publicar sobre les diferents i variades escoltes. I Madí, amb un laconisme tranquil, deia del cas dels russos: «Em va fer riure. Va ser una xerrada de cafè. Irrellevant». Sobre el seu paper durant l’1-O: «Cap. Només il·lusió». Sobre qui era el cervell del Tsunami Democràtic: «No ho sé». Sobre si forma part de l’’estat major’ del procés: «No». Sobre si és el mediador entre Carles Puigdemont i Jordi Sànchez «per les seves tenses relacions». Aquí cal fer un incís i ressaltar la sorpresa que haurà tingut l’audiència de TV-3 a l’assabentar-se de sobte que Puigdemont i Sànchez estan tensos, enfadats o baralladets. D’això tampoc ens n’havien dit ni piu. En fi, la resposta de Madí va ser: «No soc mediador, en absolut». I així va anar discorrent la masajística i el píling.

Home, no sé perquè Madí s’ha prestat a aquest teatret. Una neteja de cutis tan tosca és que ni el beneficia. No està a la seva altura. A Madí cal saber interpretar-lo, i apretar-lo, perquè la seva aguda intel·ligència brilli. En alguns mitjans l’anomenen ’l’aconseguidor’. En efecte, des de l’època en què era l’estrateg d’Artur Mas, fins i tot abans, els seus alts contactes conformen un privilegiat arc de Sant Martí. Multicolor. Està molt ben col·locat ara com a president d’Aigües de Catalunya. ¿Qui no necessita una mica d’aigua en temps de tanta sequera?

Temes:

TV-3