TU I JO SOM TRES

Toni Cantó: crític de tele i cupletista

Toni Cantó: crític de tele i cupletista
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No sabíem que l’admirat Toni Cantó, a més d’actor i versàtil polític, també aspira a fer-se un lloc com a crític televisiu.

Ho dic perquè aquest matí Mònica López l’estava entrevistant a ‘La hora de 1’ (TVE-1) i de sobte Cantó s’ha posat formidable i li ha dit: «És vergonyós veure com el ‘sanchisme’ ha aconseguit espais com aquesta casa (...) Així s’explica que TVE estigui en les pitjors dades d’audiència de la història (...) Els espectadors han percebut que TVE ja no és un espai neutral.».

¡Ah! Interessant perdigonada. Però com a aproximació crítica és fluixeta. La seva advertència que TVE s’ha convertit en ’sanchista’ i que per això està en audiències mínimes és un erroni sil·logisme. La caiguda en picat de l’audiència no és perquè des d’algun programa de TVE es pugui mirar a Pedro Sánchez amb especial carinyo; la caiguda de l’audiència és conseqüència d’una programació erràtica i errònia que ha deixat aquesta cadena sense la personalitat de servei públic que anys enrere tenia. No només ha perdut la seva qualitat de referent informatiu, sinó que ja no li aguanta ni l’àrea d’entreteniment. 

Notícies relacionades

Evidentment contra l’espectacular operació de Tele-5 utilitzant el cas Rocío Carrasco com a estratègia per fer negoci i netejar-se a si mateixa, evidentment contra això, els deia, és molt difícil competir. Però Cantó hauria de saber –per la molta tele que ell ha fet com a actor i ‘entertainer’- que el que ha de fer una TV pública no és intentar rivalitzar amb el circ de Mediaset, sinó instituir-se en un espai de qualitat televisiva. ¡Ah! ¡El que es podria fer amb un espai tan emblemàtic com ‘Informe Semanal’, posem per cas, i mirin com l’han deixat, tan raquític i inútil!

Va estar encertada Mònica López deixant que Cantó disparés la seva crítica, sense interrompre’l. Va ser sagaç quan al final li va dir: «En aquesta casa es treballa amb llibertat. Per això vostè està aquí parlant lliurement». Doncs sí. A mi el que més em va agradar de Cantó va ser quan, parlant de la seva nova deessa Isabel Díaz Ayuso, va dir; «Caminar per Madrid amb ella és com caminar amb una ‘rock-star’. Ja m’agradaria veure Sánchez o Iglesias trepitjar el carrer com el trepitja Ayuso». ¡Ahh! «Pisa morena, pisa con garbo» diu la lletra d’‘El relicario’. Aconsello a Cantó que es dediqui al cuplet polític. És rendible. I se li dona bé. Desisteixi de la crítica de tele. És un ofici sense futur.

Temes:

TVE