Tornada a Cuatro

‘Mujeres al poder’ torna amb Carme Chaparro al capdavant

Inma Bermúdez, única dissenyadora espanyola d’Ikea, i la medallista olímpica Maider Unda, les primeres protagonistes

carme-chaparro

carme-chaparro

2
Es llegeix en minuts

«Valentes, per no dubtar a l’hora d’afrontar grans reptes en la societat; lluitadores i perseverants, per no tirar la tovallola en els moments més complicats, i exemplars, per haver arribat a les seves metes i complert els seus somnis». Aquesta és la targeta de presentació de les 26 protagonistes de la nova temporada de ‘Mujeres al poder’, ‘docufactual’ sobre empoderament i lideratge femení produït per Unicorn Content que Cuatro estrena aquest dijous (22.45 hores) amb Carme Chaparro com a conductora.

La periodista es desplaça a les ciutats on viuen les protagonistes de cada edició per explicar el seu passat i el seu present i mostrar el camí que han recorregut fins a convertir els seus somnis en realitat, en una societat que encara lluita per la igualtat d’oportunitats. «Després de tants anys escrivint sobre la dona en diferents mitjans i havent publicat l’assaig ‘Calladita estás más guapa’, ser al capdavant d’aquest programa és una manera meravellosa de posar veu a la televisió a una societat que tant està evolucionant en la relació entre gèneres», explica la presentadora.

Chaparro, premi de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere per la seva trajectòria personal i professional en defensa dels drets de la dona i contra la violència sexista, s’implica molt activament a conèixer a fons aquestes dones, acompanyant-les en el seu dia a dia, a les seves feines i als seus entorns familiars i personals, per donar compte dels seus assoliments, les seves motivacions i la forma en la qual afronten els reptes.

«No només són altes directives d’empreses. Una ‘dona al poder’ és també la que amb sacrifici, tenacitat, risc i valentia ha trencat motllos per tirar la seva família endavant, o per canviar el rumb de la seva vida, o per aconseguir el que d’altres no van poder. Dones conegudes i anònimes que són far, tant per a altres dones com per a altres homes», matisa la presentadora.

Camperola i escriptora

Executives com Teresa Busto, vicepresidenta d’Airbus; Adriana Domínguez, presidenta d’Adolfo Domínguez, i Tacha Vega, empresària del sector de la bellesa. Artistes i creadores com Laura Caballero, guionista i directora de televisió; Susi Díaz, xef amb una estrella Michelin; Pino Montesdeoca, model sènior, i Jacinta Ortiz, una camperola de 81 anys que va començar a llegir i a escriure fa poc més d’un any i que ja ha publicat tres llibres de contes i poemes.

Notícies relacionades

També hi ha professionals com Inma Bermúdez, única dissenyadora espanyola d’Ikea; Ana María Herrero, funcionària de presons jubilada que ara es dedica a la reinserció de presos a través d’una oenagé; la periodista Mayka Navarro, i la doctora Ana Zapatero; Sonia Machío, camionera; Leyre Olabarría, enginyera a Seat; i Mayte Miras, capitana de la Guàrdia Civil; esportistes com Maider Unda, medallista olímpica convertida en una exitosa fabricant de formatges, i Isabel Guerrero, futbolista, són algunes de les protagonistes del programa.

«A ‘Mujeres al poder’ descobrim històries que ens toquen el cor i ens arriben fins al fins al moll dels ossos. Mai podré oblidar les protagonistes del programa», confessa Chaparro, que en el primer programa d’aquesta entrega es veurà les cares amb Inma Bermúdez i Maider Unda.