DES DEL 3 D'OCTUBRE

Carrey i Baldwin, duel electoral gamberro a 'Saturday Night Live'

L'actor de 'La màscara' s'incorpora a l'elenc del mític programa de la NBC, en antena des del 1975, per fer de Joe Biden

combo-laura

combo-laura

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’uns mesos d’aturada i algun programa especial amb Tom Hanks durant el confinament, ‘Saturday Night Live’ (SNL) torna el pròxim 3 d’octubre amb un nou fitxatge entre l’elenc d’actors. Jim Carrey serà l’encarregat d’inaugurar la temporada 46 –el programa porta en antena des del 1975– posant-se a la pell del candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Joe Biden. S’espera un duel actoral i humorístic al més alt nivell, ja que li donarà la rèplica Alec Baldwin, que ja imitava el president Donald Trump fins i tot abans que s’assegués al Despatx Oval.

El mític programa de varietats arribarà just a temps per burlar-se de les eleccions presidencials, ja que estan previstos cinc programes abans dels comicis, que se celebren el primer dimarts de novembre, dia 3.

Carrey, conegut per la seva trajectòria còmica –‘La màscara’, ‘Dos ximples molt ximples’ i  ‘Ace Ventura’ (1994) o ‘El Grinch’ (2000)–, però també pels seus papers dramàtics –com a ‘El xou de Truman’ (1998), ‘Man on the moon’ (1999) o ‘Crímenes oscuros’ (2016)–, ja ha intervingut en diverses ocasions a ‘SNL’. No obstant, ara l’actor canadenc, de 58 anys, ho farà com a part de l’equip del programa per donar vida a Biden, que abans van interpretar Jason Sudeikis, Woody Harrelson i John Mulaney.

Els últims quatre anys, el programa d’esquetxos, comèdia, varietats, música i convidats famosos ha comptat amb aparicions estel·lars, que inclouen Robert de Niro com a Robert MuellerBrad Pitt com el famós viròleg Anthony Fauci i, per descomptat, Alec Baldwin, com a l’últim inquilí amb tupè de la Casa Blanca.

Notícies relacionades

Lorne Michaels, responsable màxim del programa, ha avançat que si guanya el demòcrata Carrey podria allargar la seva estada en el programa més enllà de les eleccions, tal com li va passar a Baldwin, amb una interpretació del president nord-americà que és ja un clàssic. Michaels també ha explicat a ‘Vulture’ que el mateix Carrey va ser qui es va oferir a interpretar el demòcrata i exvicepresident.  En aquests nous programes d’humor sobre els debats presidencials Maya Rudolph (‘La boda de mi mejor amiga’) donarà vida a la segona de Biden, la senadora Kamala Harris.

Reacció presidencial

Si bé han sigut moltes les paròdies que s’han fet de Trump, cap ha causat tant enrenou com les que fa Baldwin. Tant és així que, en més d’una ocasió, el veritable president dels Estats Units ha atacat l’intèrpret per això, i ha arribat a qualificar la seva carrera com a «mediocre». A més, el magnat va tenir l’oportunitat de burlar-se amb ironia de Baldwin quan va ser arrestat el novembre de l’any passat