totes les estrenes

Les sèries que no et pots perdre al gener

'Dràcula', 'Star Trek: Picard' i 'Avenue 5' són els títols destacats

sin-nombre

sin-nombre

6
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Any nou, sèries noves. Les plataformes inicien el 2020 amb un bon arsenal d’estrenes, entre les quals destaquen la revisió de ‘Dràcula’ feta pelscreadors de ‘Sherlock’, el viatge espacial de Hugh Laurie a ‘Avenue 5’ i la ficció derivada de ‘Stark Trek’ centrada en el personatge del capità Picard, a més d’esperades tornades com ’Sex education’, ‘El embarcadero’ i ‘Las escalofriantes aventuras de Sabrina’.

THE CAPTURE

2 de gener. Starzplay

‘Thriller’ de la BBC que s’endinsa en la idea que la veritat és només una qüestió de perspectiva. Una detectiu (Holliday Graninger) ha d’investigar el cas de Shaun Emery (Callum Turner), un soldat amb una condemna per assassinat que li va ser revocada per falta de proves però sobre qui ara sorgeixen nous dubtes de la seva innocència, a l’estil de ‘Homeland’. En el repartiment també figura Ron Perlman com un oficial del servei d’Intel·ligència.

DRÀCULA

4 de gener. Netflix

Mark Gattis i Steven Moffat, que van encertar amb la seva modernització del detectiu més famós de tots els temps a ‘Sherlock’, ressusciten un altre clàssic literari en aquesta minisèrie de tres episodis de 90 minuts coproduïda amb la BBC britànica. L’acció es trasllada de la fosca Transsilvània al no menys boirós Londres victorià de 1897, amb l’actor danès Claes Bang com el tètric comte creat per Bram Stoker. Crucifixos, estaques i, és clar, molta sang esquitxen la trama.

SWAMP THING (LA COSA DEL PANTANO)

7 de gener. TNT

La cadena recupera un dels personatges de la factoria DC, creat el 1971 per Len Wein i Bernie Wrightson però que va viure els seus millors anys a mitjans dels 80, quan Alan Moore (‘Watchmen’, ‘V de vendetta’) es va convertir en guionista dels còmics. La vida en una petita localitat de Louisiana (EUA) es veu trastocada pels estranys fenòmens que envolten el seu pantà, que ha transformat un científic (Andy Bean) en un ésser poc comú.

AJ AND THE QUEEN

10 de gener. Netflix

L’amfitrió de ‘RuPaul’s Drag Race’ RuPaul’sestrena sèrie pròpia a Netflix, que protagonitza, escriu i produeix (juntament amb Michael Patrick King, un dels responsables de ‘Sexo en Nueva York’). Amb l’esbojarrat humor que el caracteritza, fa d’una famosa ‘drag queen’ que ha de tornar a la carretera quan el seu nòvio la deixa sense un duro. Durant el seu ‘road trip’ en autocaravana per l’Amèrica profunda haurà de fer-se càrrec d’una petita d’11 anys sense pèls a la llengua.

TREADSTONE

10 de gener. Amazon Prime Video

La franquícia Bourne, creada per l’escriptor Robert Ludlum, continua donant bons rèdits, tot i que ja no compti amb Matt Damon. Se’n deriva aquesta sèrie-preqüela que explora l’origen del programa encobert de la CIA que utilitza la modificació del comportament humà per convertir reclutes en assassins gairebé sobrehumans. Jeremy Irvine, Michael Gaston i Michelle Forbes encapçalen el repartiment. Carreres, persecucions i baralles a dojo.

EL VISITANTE

13 de gener. HBO

Adaptació d’un altre dels ‘best-sellers’ de Stephen King que incorre en la intriga psicològica. Pel mig hi ha la investigació del cruel assassinat d’un nen, el cos del qual ha aparegut mutilat als boscos de Geòrgia. El detectiu Ralph Anderson (Ben Mendelsohn), encara afectat per la recent mort del seu fill, ha de recórrer a les misterioses habilitats d’una investigadora privada (Cynthia Erivo) per provar d’explicar l’inexplicable. Les sospites recauran sobre el personatge que interpreta l’actor Jason Bateman, que també exerceix com a productor executiu i dirigeix els dos primers episodis.

EVIL

13 de gener. Syfy

Robert i Michelle King, el matrimoni darrere de ‘The good wife’ i ‘The good fight’, deixa de banda els drames judicials per endinsar-se en una història d’exorcismes, amb uns personatges amb certes reminiscències als Mulder i Scully d’‘Expediente X’ (per això de la fe o la falta d’aquesta en els fenòmens paranormals): una psicòloga forense que no creu en el sobrenatural i un seminarista que treballa per a l’Església investigant possibles possessions i miracles. La CBS ha renovat la sèrie per a una segona temporada.

AVENUE 5

20 de gener. HBO

Hugh Laurie, l’irascible doctor House, canvia la medicina per l’espai en aquesta sèrie de Armando Iannucci, el creador de ‘Veep’. Interpreta el capità d’‘Avenue 5’, una nau espacial turística que recorda a qualsevol creuer d’avui dia i que pateix un desperfecte tècnic durant un viatge, en un temps en què el Sistema Solar s’ha convertit en destinació de vacances per als terrícoles àvids de noves experiències.

STAR TREK: PICARD

24 de gener. Amazon Prime Video

La franquícia ‘Star Trek’ continua donant de si, després de la nova tanda de pel·lícules (a més de la que prepara Tarantino) i la sèrie de Netflix ‘Star Trek: Discovery’. Un gairebé octogenari Patrick Stewart torna a recuperar el paper de l’eficient Jean-Luc Picard des d’’Star Trek: la nueva generación’ per protagonitzar aquest ‘spin-off’ de la famosa saga galàctica. L’excapità del’‘USS Enterprise-D’ torna del seu retir per ajudar una jove, cosa que el porta a liderar de nou la tripulació d’una nau de la Federació i a trobar-se amb un vell conegut: un cub de Borg.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

SPINNING OUT. DIA 1. Netflix. Estrena. Kaya Scodelario protagonitza aquesta sèrie sobre una patinadora d’elit amb un secret.

MESÍAS. Dia 1. Netflix. Estrena. Michelle Monaghan és una agent de la CIA que investiga l’aparició d’un misteriós home que diu que és el nou Messies.

LOS LADRONES DEL BOSQUE. Dia 2. Netflix. Estrena. Bandolers a la Bèlgica del segle XVIII.

ANNE WITH AN E. Dia 3. Netflix. Tercera i última temporada. Basada en ‘Anna de les teules verdes’, la novel·la de Lucy Maud Montgomery.

SAFE HARBOUR. Dia 6. Calle 13. Estrena. Minisèrie sobre uns australians que troben uns refugiats en un barco.

BITTEN. Dia 9. Syfy. Estrena. Les peripècies d’una dona llop.

TITANES. Dia 10. Netflix. Temporada 2. Tornen els superherois adolescents de DC.

SKAM ESPAÑA. Dia 10. Movistar+. Temporada 3. Nous capítols de la versió espanyola de la sèrie noruega sobre cinc amigues que estudien a l’institut, ara protagonitzada pels personatges de Nora i Viri.

THE NEW POPE. Dia 11. HBO. Temporada 2. Paolo Sorrentino continua la trama de ‘The Young Pope’. Amb Pius XIII (Jude Law) en coma, arriba un nou Papa, Joan Pau III (John Malkovich). 

PURE. Dia 13. Cosmo. Temporada 2. La vida en una comunitat religiosa dels ces veu trastocada pel narcotràfic.

BALTHAZAR. Dia 14. Calle 13. Estrena. Una policia i un forense resolen casos d’assassinat.

LOS SALVAJES. Dia 14. Movistar Seriesmanía. Estrena. ‘Thriller’ francès amb caires polítics i policíacs, que planteja un atemptat contra el primer candidat d’origen àrab a la presidència de França.

GRACE AND FRANKIE. Dia 15. Netflix. Temporada 6. Comèdia en què Jane Fonda i Lily Tomlin han d’afrontar que ara els seus marits són parella. 

PEQUEÑAS COINCIDENCIAS. Dia 15. Amazon Prime Video. Temporada 2. La Marta i el Javi ara són parella, però ¿formaran la seva anhelada família?

EL EMBARCADERO. Dia 17. Movistar+. Temporada 2. L’Alejandra (Verónica Sánchez) i la Verónica (Irene Arcos), afectades per l’engany de l’Óscar (Álvaro Morte), investiguen què s’amaga darrere de la seva mort.

SEX EDUCATION. Dia 17. Netflix. Temporada 2. Otis i Maeve continuen amb el seu lucratiu negoci d’assessorament sexual.

CURB YOUR ENTHUSIASM. Dia 20. HBO. Temporada 10. La tornada de la comèdia de culte de Larry David.

SCHITT’S CREEK. Dia 22. Movistar Seriesmanía. Temporada 6 i última. Els Rose han arribat al seu zenit i ara només queden dues opcions: mantenir-se al cim o tornar a caure. 

LAS ESCALOFRIANTES AVENTURAS DE SABRINA. Dia 24. Netflix. Temporada 3. La tornada de la bruixa adolescent.

ROAD TRIP. Dia 26. TNT. Estrena. ‘Factual’ que explica el viatge pels EUA de Nuria Roca i Esty Quesada, més coneguda com ‘Soy una Pringada’.

BABYLON BERLIN. Dia 26. Movistar Seriesmanía. Temporada 3. Berlín, tardor de 1929. En ple auge del cine sonor en la indústria cinematogràfica alemanya, Gereon Rath i Charlotte Ritter han d’investigar el violent assassinat d’una estrella de cine en ple rodatge. 

Notícies relacionades

THE MAGICIANS. Dia 28. Syfy. Temporada 5. La vida dels estudiants d’una facultat secreta de màgia.

BOJACK HORSEMAN. Dia 31. Netlix. Temporada 6 part 2. El desenllaç sobre la sèrie d’animació protagonitzada per un cavall.