els físics de la tele

'The big bang theory': el principi de l'adeu de Sheldon

La CBS estrena aquest dilluns l'última temporada de la comèdia, que arriba Espanya un dia després

big-bang-1

big-bang-1

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos nois amb pinta d’apocats parlen de física mentre entren en un banc d’esperma amb la idea de guanyar uns calerons extra al del seu treball a la universitat per pagar-se la tele amb cable al pis que comparteixen. Després de solucionar en un no-res els mots encreuats de la recepcionista (per a disgust d’aquesta), comencen a qüestionar-se si ha sigut una bona idea haver acudit al centre per cedir-los els seus gens "de genis": "La meva germana té la mateixa barreja bàsica de l’ADN que jo i és cambrera en un restaurant", reflexiona un d’ells, mentre sonen les rialles pròpies de qualsevol sitcom.sitcom

Però aquesta no és una sitcom qualsevol, ni uns personatges qualsevol. Són Sheldon i Leonard, els protagonistes de The big bang theory, en la primera escena d’una sèrie que ha marcat la televisió de l’última dècada i que, a partir d’aquest dilluns 24 de setembre, comença a escriure el seu final. La cadena nord-americana CBS estrena el primer episodi de la 12a i última temporada de la seva sitcom més exportada, un capítol que es podrà veure només 24 hores després a la tele de pagament espanyola (TNT l’emet en versió original subtitulada aquest dimarts 25 a les 21.45) i, una setmana més tard, en obert (l’1 d’octubre a Neox).

La inesperada marxa de Jim Parsons Jim Parsons, que va anunciar per sorpresa a l’equip que volia canviar d’aires malgrat ser l’actor millor pagat de la tele (igual que els seus companys de repartiment), ha precipitat el desenllaç de The big bang theory, The big bang theory,ja que els productors van decidir que no tenia sentit continuar sense la gran estrella de la sèrie, un paper que li ha reportat a Parsons quatre Emmy i un Globus d’Or

Contracte de convivència

Perquè poques vegades un personatge arriba a calar tant entre l’audiència com ho ha fet Sheldon Cooper, aquest maniàtic físic que fa firmar els seus companys de pis un contracte de convivència d’allò més surrealista, que determina, per exemple, que la dutxa no pot ser ocupada per més d’una persona llevat que hi hagi una invasió extraterrestre. O que li dona tan poca importància a una relació de parella que deixa anar frases com "La gent diu que no es pot viure sense amor. Jo crec que l’oxigen és més important".

Un personatge tan poc avesat en les relacions socials, i sobretot amoroses, fins que va aparèixer en la seva vida Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik), la científica que, a base de paciència, va aconseguir portar-lo a l’altar en el desenllaç de la passada temporada, en un emotiu casament oficiat pel galàctic  Mark Hamill Mark Hamill.

De lluna de mel

La lluna de mel a Nova York de l’excèntric físic i la seva ja dona serà el punt d’inici de la nova tanda d’episodis. Els problemes matrimonialsde Howard i Bernadette i la vida amorosa de Raj, disposat a accedir a un matrimoni concertat pel seu pare, seran altres de les qüestions que abordarà la temporada, que comptarà amb la tornada del pare de Penny, interpretat per Keith Carradine.

Precisament, en el primer episodi de la nova tanda, la veïna de Sheldon viurà una petita crisi amb Leonard quan s’adonin que la seva relació s’assembla cada vegada més a la dels pares d’Amy.  Entre els cameos previstos hi ha els de l’actriu Kathy Bates i el mag Teller (com els progenitors de la científica), l’atrofísic Neil deGrasse Tyson i el divulgador científic Billy Nye.

Sense planificació

Però a part d’això poc més se sap d’aquesta última temporada, que finalitzarà el mes de maig que ve. Ni tan sols els seus creadors semblen tenir massa clar com posar la guinda a aquest èxit d’audiència, segons ha revelat un dels seus creadors, Bill Prady: "Ens apropem a la temporada final de la mateixa manera que ens apropem a les 11 temporades anteriors: sense cap tipus de planificació. Des del primer dia, mai hem planejat un arc per a cada temporada. No planifiquem el futur, només expliquem la pròxima història", ha assegurat.

Notícies relacionades

Veurem si, d’aquí al final, decideixen revelar algunes de les qüestions que més intriguen els fans, com si les parelles formades per Leonard i Penny i Sheldon i Amy tindran descendència (la paternitat d’aquests últims es dona per feta a l’spin-off de la sèrie, El joven Sheldon) o si els protagonistes podran deixar de pujar i baixar escales perquè, per fi, algú arregla l’ascensor eternament espatllat.

Tornada a la infantesa

Coincidint amb l’inici del final de <em>The big bang theory,</em> <strong>Movistar Series </strong>recupera a partir d’aquest dimarts la infantesa del físic més famós de la tele amb l’estrena de la segona temporada <a href="https://www.elperiodico.com/es/tele/20171102/movistar-series-el-joven-sheldon-precuela-the-big-bang-theory-6396976"><strong><em>d’El joven Sheldon,</em></strong></a> que ofereix sota demanda, i en què el mateix Jim Parsons exerceix de narrador i productor executiu. Ambientada a l’est de Tejas als anys 80 i protagonitzada pel petit<strong> Iain Armitage</strong> (el nen sobre qui gira una de les trames principals de <em>Big little lies</em>), la producció torna a treure punta a com el superdotat però ingenu Sheldon de 9 anys se les manega en un institut i amb una família en què no encaixa. Els seus pares i els seus germans tampoc l’ajuden gaire en aquesta tasca.