REGLES #METOO

Netflix prohibeix mirades de més de cinc segons

La plataforma de televisió imposa un estricte reglament en el rodatge de les produccions per evitar l'assetjament sexual

los-gatos 04

los-gatos 04

2
Es llegeix en minuts

El terratrèmol mediàtic que es va obrir a Hollywood amb el 'cas Weinstein', i l’allau de denúncies per assetjament sexual que van arribar a continuació en tots els àmbits laborals nord-americans, va implicar una reacció d’estricte control per part de les productores, unes restriccions en les relacions laborals que en alguns casos freguen la paranoia, com a Netflix, empresa que acaba de prohibir que en els rodatges de les seves produccions s’hi mantinguin mirades de més de cinc segons.

La coneguda plataforma de televisió per internet, una de les que va reaccionar amb més contundència quan es va denunciar el casd’assetjament sexual de Kevin Spacey (l’actor va ser fulminantment acomiadat de la sèrie ‘House of cards'House of cards'), acaba de fer públiques noves regles de comportament en els sets de rodatge, entre les quals destaca no mirar a ningú durant més de cinc segons. També ha prohibit abraçades, coquetejos i, per descomptat, demanar el número de telèfon d’un col·lega de rodatge.

Segons ha reconegut una persona contractada per Netflix que està treballant en la nova temporada de la sèrie 'Black MirrorBlack Mirror', i que recull el diari britànic 'The Sun',  "a tots se’ns va parlar sobre el tema del #MeToo"#MeToo" (moviment a les xarxes per denunciar públicament situacions d’assetjament sexual).

Segons explica el rotatiu britànic, directius de Netflix han assistit a reunions per analitzar el tema de l’assetjament, per elaborar un catàleg de comportament en el qual s’especifiqui què és i què és apropiat. I, segons han decidit, mirar algú durant més de cinc segons no ho és. De fet també s’obre la veda a possibles caces de bruixes, ja que aquesta peculiar normativa demana que, si algun treballador veu un comportament no desitjat, ho denunciï immediatament.

Notícies relacionades

Encara que alguna d’aquestes regles puguin fregarl’absurd  i ser motiu d’indignació entre els treballadors, a Netflix ja corren acudits que desdramatitzen la nova situació. "Hi ha persones que es miren entre si, comptant fins a cinc, i després desvien la mirada," explica un dels professionals de l’empresa audiovidual a 'The Sun'.

El rotatiu britànic assenyala que la plataforma de televisió per 'streaming' no ha volgut confirmar o negar l’existència d’aquesta nova normativa interna, encara que sí que ha fet públic un comunicat sobre el tema: "Estem orgullosos de la capacitació contra l’assetjament que oferim a les nostres produccions. Volem que cada producció de Netflix sigui un entorn de treball segur i respectuós. Els recursos que oferim permeten als professionals treballar en els nostres sets, i aquestes relacions no s’han de trivialitzar", segons recull 'The Independent'.