Carme Chaparro revela que té una malaltia crònica

La presentadora de 'Noticias Cuatro 1' ha explicat que té la síndrome de Ménière, un trastorn de l'orella interna, que fa que senti un brunzit constantment

33346410 59

33346410 59

1
Es llegeix en minuts

La presentadora de Noticias Cuatro 1Carme Chaparro, ha explicat a través de les xarxes socials que pateix una malaltia crònica. Diumenge passat, a través del seu compte de Twitter, va explicar que és una de les persones que pateix la síndrome de Ménière, un trastorn de l'orella interna, que fa que senti un xiulet constant, les 24 hores del dia.

En resposta a un reportatge que va publicar El Confidencial (Así es vivir con un pitido en el oído 24 horas al día), la periodista, de 44 anys, va comentar el seu dia a dia amb un trastorn auditiu amb el qual conviu "des que té memòria". Només hi sent un 35% en l'orella dreta, i a l'esquerra, "la bona", hi té un xiulet permanent.

La síndrome de Ménière afecta l'orella interna a causa d'una inflamació. Es tracta d'una malaltia crònica caracteritzada sobretot per episodis de vertigen, que sol anar acompanyada d'acúfens (brunzits) i hipoacúsia (pèrdua d'audició).

Notícies relacionades

La prevalença d'aquesta malaltia incurable a Espanya és de tres de cada 1.000 persones.

Els acúfens, un dels símptomes d'aquesta malaltia, és a dir, la percepció de brunzits o xiulets constant, és una molèstia que afecta el 18% dels catalans.