FI DE CONTRACTE A LA SER

Estupor a les xarxes per l'acomiadament de Gemma Nierga

La periodista Carme Chaparro i el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufían, mostren el seu suport a la codirectora del magazín 'Hoy por hoy' de la Cadena SER

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'anunci que la Cadena SER no renovaria el contracte a la periodista Gemma Nierga, actual directora i presentadora, amb Pepa Bueno, del programa matinal de la Cadena SER  'Hoy por hoy', amb la qual cosa es posa fi a un vincle professional de 30 anys amb aquesta empresa radiofònica, ha tingut una allau de reaccions a Twitter de companys de professió i d'oients. Després de confirmar-se la sortida de Nierga de la SER, aquest dimecres, 31 de maig, al programa de dijous, Nierga no ha fet referència al tema. Però precisament el tema de què parlava a 'Hoy por hoy' (el vident Rappel) li ha posat en safata a la seva companya Bueno dir-li: "Jo sé a tu el que et porta [el futur], Gemma Nierga: el millor". 

Entre els tuits que mostraven la seva solidaritat destaquen el de la periodista Carme Chamorro i el del portaveu adjunt del grup d'ERC al Congrés:

Especialment retuitejat ha sigut el missatge del periodista i company de cadena Isaías Lafuente; entre altres, per la presentadora de l'informatiu del migdia d'Antena 3 Sandra Golpe:

Els de Juan Luis Sánchez, cofundador d'eldiario.es, recorden punts clau de la seva carrera:

Altres periodistes també mostren el seu suport:

Encara que no tothom entén aquestes mostres de solidaritat i recorden altres conflictes:

LA COMPLICITAT DE BUENO

Notícies relacionades

En el programa d'aquest dijous, 1 de juny, no ha fet cap referència a la seva pròxima sortida de la SER. Però a les 10.00 hores, quan Gemma Nierga ha agafat el relleu de la seva companya Pepa Buena (que presenta la primera franja d''Hoy por hoy'), aquesta última l'ha saludat de forma especialment carinyosa: "La meva estimada i lluminosa companya...". I en la introducció dels temes que es tractarien, hi ha hagut complicitat entre totes dues: sense esmentar-lo, s'han referit al tema.

Així, quan Nierga ha comentat: "Parlarem del que ens depara el futur, perquè avui tindrem el famós vident Rappel [...] i li demanarem si ens pot vaticinar el futur [...] El de tots". Pepa  Bueno ha apuntat: "Jo sé a tu el que et porta, Gemma Nierga: el millor". "Coses bones segur", li ha contestat la periodista catalana. "I a mi també. Aprendre de tu", ha afegit Bueno. "Segur, segur", ha dit Nierga. I han passat a un altre tema.