durant una setmana

La cafeteria de 'Twin Peaks' obre a Barcelona

Movistar+ munta l'icònic RR Diner de la sèrie de David Lynch en plena plaça de Catalunya

mdedios38663308 barcelona  28 05 2017  movistar  monta en barcelona  durante170529143049

mdedios38663308 barcelona 28 05 2017 movistar monta en barcelona durante170529143049

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Molts clients que entraven ahir al matí al Mobile World Centre de Barcelona, la botiga de Movistar de la plaça de Catalunya amb el Portal de l’Àngel, sentien una melodia familiar tan bon punt trepitjaven el local. La inquietant sintonia de Twin Peaks, amb què el compositor Angelo Badalamenti aconseguia eriçar la pell dels teleespectadors només sentint les primeres notes, sonava insistentment a l’establiment. Un estrany cartell, tenint en compte que estem en un local de telefonia i telecomunicacions, donava la benvinguda als visitants: «Welcome to Twin Peaks. Population: 51.201».

Els fans de la mítica ficció creada per David Lynch començaven llavors a lligar caps. I més quan miraven endavant i topaven amb una minireproducció de l’RR Diner, la cafeteria on es reunien els personatges de Twin Peaks per compartir impressions. «¡Quina bona olor que fa!», exclamaven uns curiosos que s’havien sentit atrets per l’aroma dels famosos pastissos de cirera que menjaven els habitants del boscós poble.

PASTÍS DE CIRERA I DÒNUTS / Fins dissabte que ve, la cèntrica botiga barcelonina de Movistar acull (d’11.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores), una recreació del local on el meticulós agent Cooper reposava forces durant l’enrevessada investigació de l’assassinat de la reina del ball de l’institut. En aquest establiment, els visitants poden tastar gratuïtament un tros de pastís de cirera, dònuts de sucre o xocolata i una tassa de cafè. Només hi ha un requisit: fer-se una foto i pujar-la a les xarxes socials (Twitter o Instagram) amb una de les disfresses de Twin Peaks que adornen l’establiment per celebrar el retorn, 26 anys després, de la sèrie que va revolucionar la ficció televisiva en els anys 90.

És el que van fer el Rubén, l’Eric i el Raúl, tres amics de 22, 23 i 18 anys que, aprofitant un descans entre classe i classe, es van disfressa amb la perruca i la gavardina de l’agent Cooper, mentre parlaven a la gravadora a què l’oficial de l’FBI feia totes les seves confessions. Cap dels tres ha vist Twin Peaks, encara que tenen previst fer-hi una ullada aviat. «Hem parlat de la sèrie en classe de guió, perquè som estudiants en una escola d’audiovisuals», comentava l’Eric mentre esperava que li servissin un cafè.

L’UNIFORME DE SHELLY I NORMA /A l’altre costat de la barra, la sol·lícita Xènia els atenia amb un uniforme que recordava el que lluïen la soferta Shelly (Mädchen Amick) i Norma (Peggy Lipton), la propietària de l’RR Diner original. «Tinc 18 anys i tampoc he vist Twin Peaks, però els meus pares m’han posat al dia», afirmava la cambrera, que ja tenia una nova clienta, una israeliana de 25 anys de visita a Barcelona a qui li «va impactar el tràiler de la sèrie» i que també va optar per fotografiar-se amb la gavardina de l’agent Cooper. I això que al costat tenia un elegant vestit de festa blanc i amb escot paraula d’honor de Laura Palmer, al costat d’una perruca rossa i una tiara que completen el pack de la noia assassinada.

Notícies relacionades

Un altre vestuari disponible al local de Movistar és el de l’extravagant dona del tronc, interpretada per Catherine E. Coulson, amb jaqueta de llana, perruca castanya amb serrell, ulleres i el tronc que sempre portava a la sèrie i que li donava enigmàtics missatges. En un altre racó, els visitants poden endinsar-se en la icònica habitació vermella que albergava els delirants somnis de l’agent Cooper, amb personatges molt diversos que li anaven proporcionant pistes per a la seva investigació. Un sofà negre i una cortina vermella envolten aquest escenari.

Els autors de les fotos més divertides i originals amb les disfresses de Twin Peaks poden endur-se un llibre de la sèrie o entrades per a una de les activitats del Sonar360º. Els altres hauran pogut tornar 26 anys enrere per convertir-se per uns minuts en personatges d’una de les ficcions televisives que han deixat més empremta i que acaba de tornar amb una tercera temporada.