EL RETORN D'UN FENOMEN

'Joc de trons', una altra vegada, 'is coming'

Almodóvar del Río acull un altre multitudinari càsting per a la setena temporada de la superproducció televisiva

mdeluna35548532 gra241  almod var del r o  c rdoba   16 09 2016   m s de 2 0160916162248

mdeluna35548532 gra241 almod var del r o c rdoba 16 09 2016 m s de 2 0160916162248 / SALAS

3
Es llegeix en minuts

Si els passats dimarts i dimecres va ser la província de Càceres la que va viure el furor de 'Joc de trons', Càceres la que va viure el furor de 'Joc de trons' aquest divendres, 16 de setembre, ha sigut la localitat cordovesa d'Almodóvar del Río la que s'ha vist sacsejada per la passió que desperta la coneguda superproducció nord-americanasuperproducció nord-americana, que torna a recórrer Espanya buscant localitzacions i extres que les omplin per al rodatge de la seva setena temporada.

Ja hi havia molta expectació aAlmodóvar del Río per veure en quina aventura s'havien embarcat quan van posar el seu municipi i el seu famós castell a disposició del rodatge de la sèrie de la cadena HBO. I les expectatives s'han vist superades amb escreix: més de 2.000 mil persones (segons la policia local) han aparegut aquest divendres de bon matí al poliesportiu municipal per participar en la prova d'extres que, a més, també inclou els càstings per als rodatges previstos a Santiponce i la mateixa Sevilla.

Aquesta 'capitalitat' accidental ha fet que l'alcaldessa de la localitat cordovesa, María Sierra Luque (IU), digués en broma que, per una vegada, Còrdova li havia robat una mica de protagonisme a Sevilla. Luque ha reconegut, en declaracions a Efe, que mai havia vist la sèrie, i que la idea que tenia de l'expectació que aixecaria l'aterratge de 'Joc de trons' al municipi sols l'entreveia per les paraules dels seus veïns. "Estem molt contents, per la resposta de tot el poble", ha confessat la regidora, que està en plena preparació "per a tot el que s'acosta".

A aquest respecte, Luque ha assenyalat que està en contacte permanent amb la gerència del castell d'Almodóvar per coordinar els esforços de cara al rodatge a la localitat, que tindrà lloc a principis de novembre, i també pensant en quan s'emeti la sèrie, per al qual prepararan "paquets turístics".

El castell d'Almodóvar, un fortí d'origen musulmà ubicat en un turó a tocar del Guadalquivir, formava part de l'estampa del càsting andalús de la sèrie', i el primer aspirant (es tracta d'una prova exclusivament per a homes) va arribar dijous a les 21.00 hores al municipi, on ha passat la nit.

El primer candidat a passar es diu Adán i va arribar a Almodóvar des de Sevilla amb una samarreta d'una altra famosa saga fantàstica ('Star Wars')i amb la il·lusió mínima de "disfrutar com un nen".

Les tandes d'entrada a la prova eren de 20 en 20 persones i ràpidament s'ha propagat la notícia que els "baixets" eren expulsats immediatament, així com els aspirants amb tatuatges o amb pentinats moderns.

El cert és que l'empresa organitzadora, la malaguenya ModExpor International ModExpor International, ja havia especificat que buscava homes d'entre 18 i 50 anys de totes les races ("blancs, negres, mediterranis i caucàsics", diuen als seus perfils de xarxes socials), amb preferència de prims, amb bones condicions físiques, experiència militar, i que visquin als voltants de Sevilla i Almodóvar.

Unes característiques que no totes les persones congregades a Almodóvar complien, com per exemple Rafael, que havia anat al poble des de Còrdova capital, i que feia cua al poliesportiu des de les cinc del matí. "Fred, sense tabac i sense menjar", ha sigut la descripció aportada per aquest cordovès de la nit que ha passat a Almodóvar amb uns amics.

Notícies relacionades

Part dels primers grups a la cua per a la prova l'han copat veïns del municipi, com un altre Rafael, en aquest cas oriünd d'Almodóvar, que reconeixia que no veia gaire la sèrie, però que estava il·lusionat per l'efecte positiu que el rodatge tindrà en el municipi.

Des de fora del pavelló se sentien els crits que es demanaven als aspirants. Una espècie de càntic de guerra, ja que, si una cosa sembla clara per les pretensions de la productora, és que els extres escollits, que cobraran 54 euros per dia de rodatge, es convertiran en soldats a la pantalla i, encara que sols sigui en un fotograma, per a la majoria, haurà valgut la pena.