TELEVISIÓ I MAS
Perdó

A veure, més que perdó, que em sembla un terme molt dur quan parlem d’entreteniment, demano disculpes als meus lectors habituals d’El Periódico perquè vaig prometre divendres passat no comentar res aquesta setmana sobre La familia de la tele. Però sovint els esdeveniments estan per sobre de les promeses.
Ahir vam viure una cosa poc (o mai) vista a la televisió: després de set programes d’audiències sota mínims del tot inesperades i que ningú suposava ni en el pitjor dels escenaris, una copresentadora i figura rellevant de l’espai, Belén Esteban, anuncia que vol deixar el vaixell en el vuitè programa en una actitud per a mi insolidària, covarda i poc professional.
Des d’aquell moment, el plató es va convertir en un exercici d’autocrítica oberta mai vist, de les que es fan a les 9 del matí a la redacció i sense que hi hagi càmeres. Les principals cares del programa van aportar reflexions com la de la mateixa Belén quan va dir "estic acostumada a fer un altre tipus de televisió", com si en el passat hagués presentat La clave o Los conciertos de La 2. O sigui, que es va posar en marxa el ventilador de la merda: "No vull estar en aquest programa; la gent està farta de Terelu, començo un tema i se’m talla, no puc acabar una frase, no estic bé aquí".
Va assegurar que no mirava audiències. Ho sento. Per aquí no passo. Segur que amb un 22% cada dia Belén hauria dit el que ahir va argumentar. Un mes abans de l’emissió vaig advertir del difícil encaix d’aquest espai a la tele pública, els programes històrics referits al cor de la qual han sigut sempre presentats des del respecte i l’elegància, on mai hi va haver debat previ dubtant del format, amb Cristina García Ramos, Sonia Ferrer o Anne Igartiburu. Res a veure amb el safareig actual.
La familia és un programa contra natura a La 1. És com emetre concerts de música clàssica a Telecinco en lloc de Supervivientes. En setmanes prèvies a la primera emissió, les expectatives i els senyals que ens enviava l’ens van ser sempre en format guanyador i de l’estil "aparteu-vos els altres que venim a demostrar que som els millors en l’entreteniment".
I a tot això, Frank Blanco, calladament i de qui parlaré un dia, presentant a Telecinco un espai d’entreteniment, sense donar lliçons a ningú, ni venint a inventar el gènere i obtenint audiències superiors a La 1.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ESPORTS ¿Quants diners s'emportaria el Barça per guanyar la Lliga?
- Investigació ¿Quantes hores has de dormir si vius a Catalunya? La Universitat de Columbia ho revela
- En dos anys Catalunya vol incorporar 200.000 migrants al mercat laboral amb el nou reglament d’estrangeria
- Detectades obres il·legals en una reforma de Consell de Cent
- Tancada des del 2018 Barcelona estudiarà la viabilitat de reobrir la ‘platja de l’Eixample’ el 2026
- Pressupostos de 2026 Illa rellançarà el dilluns la llei de barris amb una inversió de més de 800 milions
- Novetats en el format RTVE pren mesures amb 'La familia de la tele': separa Aitor Albizua i Inés Hernand de María Patiño i elimina el cor d'un dels seus blocs
- Pederàstia a l'Església La família d'un exalumne de Jesuïtes Casp ja mort denuncia després de veure 'La Fugida' que va patir abusos de Francesc Peris
- Unió Europea Barcelona i una quinzena de capitals europees demanen a la UE un fons per a vivenda de 300.000 milions d’euros a l’any
- Editorial Una investigació lenta