CONCURS D'A-3 TV

'¡Boom!' (Antena 3) entrega a l'equip Rockcampers el premi més gran de la televisió a Espanya

El longeu equip, que havia estat nou vegades a punt de guanyar el pot, s'endú més de 2,3 milions d'euros

Juanra Bonet, el presentador del concurs, assegura que són "llestos i cultes" i que han tingut "una mica de sort"

olerin34184868 barcelona 07 06 2016 televisi n tv concurso boom l160608122638

olerin34184868 barcelona 07 06 2016 televisi n tv concurso boom l160608122638

4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ss="despiece">Qui és qui a Rockampers

Javier va estudiar Història de l'Art i és un gran aficionat a la música. Héctor és llicenciat en Ciències Químiques i li agrada l'espeleologia. Alfredo va estudiar Magisteri, és aficionat als esports de risc i col·labora en el campament dels seus amics com a monitor i socorrista. Rubén, el sorià del grup, és llicenciat en Ciències Químiques, treballa com a tècnic en prevenció de riscos laborals i, a més d'estudiar cant al conservatori, també col·labora en el campament. Ell va ser l'últim de ser fitxat pel grup (buscaven un quart component), i si de cas  es va penedir, ara deu estar encantat d'haver acceptat. Per a alguns aquesta no és la primera experiència: Alfredo ja havia participat a ‘Alta tensión’ amb 20 anys i a ‘¡Ahora caigo!’, amb 27, i Héctor, en el concurs ‘Quatro’, de La 2. Javi havia trepitjat la tele per parlar de Rock Camp.

A la desena va la vençuda. El segon equip més longeu de ‘¡Boom!’, 'Rockcampers', s'ha emportat el pot del concurs d'Antena 3, i, amb això, el premi més gran de la història de la televisió a Espanya: més de 2.300.000 euros. Un rècord que fins ara només ostentava ‘Pasapalabra’ (Tele 5), que va entregar al guanyador del Rosco 2.190.000 l'any 2009. A la desena va la vençuda, sí, perquè durant els 60 programes en què han concursat el grup d'amics s'havien quedat en nou ocasions, l'última, aquest dimarts, a una resposta d'emportar-se els diners. Una decepció que els ha durat ben poc, perquè l'endemà l'hauran aconseguit.

Els ‘Rockcampers’ és un  grup de quatre amics de Valladolid i Sòria: Javier Miralles, Héctor Miguel Paramio, Rubén Calvo i Alfredo Mayo, que han demostrat durant tot el concurs (hi participen des del 24 de febrer) una gran compenetració.Javier i Héctor són, a més, socis d'un negoci: un campament d'estiu per a nens amb el rock com 'leit motiv' (d'aquí el seu nom), on Alfredo i Rubén col·laboren.Durant el programa sempre han anat comentat que amb els diners d'un possible premi pensaven ampliar les instal·lacions amb cabanyes o bungalous, encara que també caurà algun viatget i la imprescindible compra d'un pis.

Les claus, segons Bonet

El presentador del programa, Juanra Bonet, té clares quines són les claus que els han portat al triomf, malgrat  que el seu punt feble fos la gastronomia. “Són llestos, cultes, saben fer anar la informació i anar descartant, pel context o l'època, les respostes. A més, surten a delegar en l'altre si aquest n'està més segur, té més coneixements o un pressentiment. Perquè tenen molta confiança en els altres”, assegura. Encara que Bonet reconeix que ha sigut bàsic tenir “una mica de sort”, perquè aquestes aptituds també els havien acompanyat en altres ocasions.

"¿Les claus de l'èxit  "¿Les claus de l'èxit de 'Rockampers'? Són llestos, cultes i saben descartar respostes", assegura Juanra Bonet

Notícies relacionades

I aquestes ocasions es van produir en els programes del 7 i 30 de març d'aquest any; l'1, 7, 20 i  22 d'abril; el 10 i 23 de maig, i aquest dimarts, 6 de juny, en què la resposta "estafa" els podria haver portat a fer-se milionaris.No obstant, la relliscada del 7 d'abril va ser la més sonada, ja que no es van endur el pot per no recordar el nom de la presentadora d''El Tiempo del fin de semana' d'Antena 3: la canària Himar GonzálezEl Tiempo del fin de semana' d'Antena 3: . Himar els va enviar una salutació que es va emetre en el programa emès el passat 30 de maig animant-los a seguir intentant aconseguir el pot. Els seus sincers desitjos es faran realitat aquesta tarda.

El que es queda sense premi és Juanra Bonet, malgrat suportar les explosions de pintura que procedeixen de les bombes del concurs en més d'una ocasió. No obstant, ell reconeix que, durant la gravació el triomf li va produir sorpresa i molta il·lusió. “És un privilegi viure aquest moment. Perquè des de l'auricular em deien que, sumant els gairebé 400.000 euros guanyats en el programa i el pot de més d'1,9 milions d'euros, aconseguirien el premi més gran de la història de la tele. Era molt bonic veure les mirades de complicitat de l'equip”, assegura. Davant la proposta d'imaginar què faria ell amb aquesta quantitat tan gran d'euros, ell té clar en què els invertiria: “Compraria EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i us el deixaria…”, diu en broma. Però el seu anhel és un altre: “Compraria un teatre i m'hi passaria tot el dia allà amb David Fernández (el seu company en l'espectacle d'humor ‘Dos’) amb el hi hi hi i el ha ha ha”, confessa.

Un concurs d'èxit

Des de la seva estrena el setembre del 2014, '¡Boom'! s'ha convertit en un dels concursos més seguits de les tardes, amb una mitjana d'1,5 milions de teleespectadors i una quota del 12,8%. En l'actual temporada va obtenir el seu màxim històric de seguidors el 18 de gener, ja que aquell dia el programa va ser vist per més de dos miions de persones (2.088.000).