CITA AMB L'HUMOR

Els polítics de carn i ossos es llueixen a 'Desmuntant Polònia'

El xou satíric de TV-3 emet un especial per celebrar el seu 10è aniversari

 

  / JORDI BEDMAR PASCUAL

2
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

L'equip de ‘Polònia’ va muntar el sarau dilluns passat per presentar l'especial del seu 10è aniversari, ‘Desmuntant Polònia’, que TV-3 emet dijous a la nit (22.25). El resultat no va defraudar les expectatives dels presents, la classe política catalana. Els seus líders principals protagonitzen aquesta entrega. I aquest dijous és el torn del públic fidel que cada dijous situa el xou que coprodueixen TVC i Minoria Absoluta com a líder de la jornada. Tenint en compte les riallades i els aplaudiments d'aquella vetllada, el recorregut per les intimitats del veterà espai -“mai vistes fins ara”, prometen- se saldarà amb bona nota.

‘Desmuntant Polònia’ no perd ni una gota de la mala llet que caracteritza els ‘polacs’. Però va un pas més enllà, gràcies a la intervenció estel·lar dels personatges que setmana rere setmana són l'objectiu dels seus dards. Impossible quedar-se impassible davant els ‘cameos’ d'Inés Arrimadas, Ada Colau, Oriol Junqueras, Pilar Rahola, Xavier García Albiol, Miquel Iceta i Anna Gabriel, entre altres. En aquest repartiment amb pedigrí també destaquen tres dels quatre presidents de la legislatura ‘polaca’,  José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemontmentre que de Pasqual Maragall es recupera el primer gag de ‘Polònia’, aquell 16 de febrer del 2006.

Tampoc s'han volgut perdre la cita el líder de Podem, Pablo Iglesias, únic representant de l''star system' espanyol, i personatges populars com Ferran Adrià, Albert Guinovart, Àngel Llàcer i Josep Maria Mainat.

NOTES ALS 'CAMEOS'

Toni Soler, director de ‘Polònia’, assegura que tots els convocats a aquesta peculiar reunió van confirmar la seva assistència a la primera de canvi. “Els polítics han acabat veient que no hi tenen gaire a perdre”, comenta. I fins i tot s'atreveix a posar notes: “Colau està fantàstica; Anna Gabriel, molt bé; Montilla es mostra molt divertit, i Puigdemont, pel fet de ser el president, no es deixa anar tant”. El periodista també reconeix que és una entrega “molt divertida”, però no “la més dura”, perquè és una celebració. “Els polítics s'han sumat a la festa”, diu.

"Colau està fantàstica; "Colau està fantàstica; Anna Gabriel, molt bé, i Montilla es mostra molt divertit", revela Toni Soler, director del veterà espai  

García Albiol demostra un gran sentit de l'humor: “Mig món se'n riu de l'altre mig i qui no ho sàpiga fer té un problema amb ell mateix”. Per a Iceta, addicte a deixar-se anar -tal com demostra ‘Desmuntant Polònia’-, “és una pena” que els seus imitadors no els puguin substituir en la vida real. I Arrimadas, principiant en aquest camp, confessa que la seva incursió entre bastidors li ha semblat “molt divertida”. “Té molt mèrit que la mateixa actriu que imita Anna Gabriel [Lara Díez], faci de mi”, admet. Per cert, Gabriel ja pensa en un futur lluny del Parlament: “Els he demanat feina a la gent de ‘Polònia’, perquè em sembla molt més interessant el que fan ells que el que faig jo, encara que a Toni Soler no li faria gaire gràcia; li muntaria una acció sindical…”.

ACTORS QUE TORNEN 

Notícies relacionades

Al llarg de prop de 40 minuts, ‘Desmuntant Polònia’ també dóna veu a diferents membres de l'equip (format per unes 60 persones) i, evidentment, al quadro d'actors imitadors, entre els quals hi ha Bruno Oro (al gener va fer un pas al costat) i Sergi Mas (que aquí es retroba amb l'enyorat Montilla).

Soler dedica l'especial a les estrelles per un dia, als polítics que “actuen amb convicció i sense por de fer el ridícul”. Ho va corroborar Puigdemont dilluns: “No hi ha res més avorrit que la política previsible”. I aquesta nit, és un bon moment per comprovar el sentit de l'humor de la nostra classe política.