EL 'BOOM' DE LA TELE DE PAGAMENT

HBO desembarca a Espanya

La prestigiosa cadena de televisió dels EUA arribarà a finals d'any a través d'internet

La productora de 'Juego de tronos' considera que hi ha possibilitats de negoci al nostre país

mdeluna28957179 hbo ceo richard plepler speaks during an apple eve160119140725

mdeluna28957179 hbo ceo richard plepler speaks during an apple eve160119140725 / ROBERT GALBRAITH

1
Es llegeix en minuts

Tot just tres mesos després del gran desembarcament a Espanya de la plataforma de televisió per internet Netflix, una altra gran empresa audiovisual nord-americana ha anunciat oficialment el seu interès per entrar en el negoci audiovisual al nostre país: la prestigiosa cadena de pagament HBO –productora de sèries tan populars com Juego de tronos– planeja llançar un servei de televisió en streaming (per internet) a finals d’aquest any que competirà directament amb Netflix.

Simon Sutton, màxim responsable de la distribució internacional de HBO, ha sigut qui ha llançat la notícia a través de l’agència Bloomberg, encara que no ha precisat la data exacta ni el preu de l’abonament al servei. El que sí que ha deixat clar és que la presència de HBO a Espanya –que es dirà HBO Now– respectarà, de moment, el contracte que té amb Movistar+, que és la plataforma que a Espanya té els drets d’emissió en exclusiva de la seva joia de la corona, Juego de tronos. Això sí, tampoc ha aclarit què passarà quan expiri l’actual contracte d’exclusivitat, ni amb les noves produccions encara per estrenar.

Notícies relacionades

«Anem cap on hi ha el negoci», ha assenyalat Richard Plepler, director executiu de HBO, segons recull Bloomberg. Des del 2012, HBO opera, només per internet, als països nòrdics, on, després d’uns primers anys difícils, ara compten amb uns 650.000 subscriptors. Per aquest motiu és probable que l’anunciat servei en espanyol tingui un preu similar: 10 euros al mes.

El negoci espanyol al qual al·ludeix Pleper se centra sobretot en la bona oferta de banda ampla que hi ha i en el sorprenent baix nivell de subscripció a la tele de pagament (en comparació amb països del seu entorn). Encara que HBO no ho tindrà fàcil, ja que haurà de competir amb ofertes ja consolidades: la de Netflix i la de plataformes espanyoles com Movistar+, Yomvi, Wuaki i Filming.

El preu de la subscricpció  podria ser similar al que actualment té als països nòrdics: uns 10 euros mensuals

Temes:

HBO Sèries