Ayuso veu en Illa el "cavall de Troia" del separatisme

La presidenta madrilenya qualifica a Barcelona els independentistes de "bandits, totalitaris i corruptes".

Ayuso veu en Illa el "cavall de Troia" del separatisme

GISELA BOADA

2
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

El PP té molt clar l’espai polític que vol recuperar diumenge, 12 de maig, quan se celebren les eleccions catalanes. Els vots que el 2017 va conquerir Ciutadans i que han anat dividint-se entre els taronges, Vox i el PP són l’objectiu dels populars en aquestes eleccions, marcades pel duel entre Carles Puigdemont (Junts), Salvador Illa (PSC) i Pere Aragonès (ERC) per la primera posició. Mentre aquests polítics juguen al desgast, el candidat del PP, Alejandro Fernández, mira de concentrar els vots antiindependentistes –entre els quals els dels socialistes descontents amb l’acostament del seu partit i ERC i Junts– per aconseguir un resultat que li permeti tenir la clau de la futura governabilitat a la Generalitat.

La divisió del vot

Tot i saber la importància que tenen aquests comicis per al partit, són molts els líders populars que han desfilat per Catalunya durant aquesta campanya, però ahir el PP va mostrar un dels seus actius més valuosos: Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid. Ayuso va visitar Barcelona per demanar als catalans que no divideixin el vot i evitar així, segons va apuntar, que governin els independentistes, que ha qualificat de "bandits, totalitaris i corruptes".

El partit va elegir un dels seus principals símbols a la capital catalana: la plaça d’Artós, al barri de Sarrià. Considerada el "bastió" contra l’independentisme, se la coneix per acollir algunes de les protestes contra el referèndum i el procés entre el 2017 i el 2019. A més, està situada a Sarrià-Sant Gervasi, calador on els populars han aconseguit conquerir un bon nombre de vots; de fet, allà van arribar a la majoria en les passades eleccions generals. En aquests comicis, Vox va quedar lluny d’atrapar el PP, però sí que va aconseguir uns resultats per sobre de la mitjana en aquesta comunitat.

La líder popular a Madrid va demanar unitat a la papereta perquè el PP faci de "contrapès" davant el "separatisme sense límits", que considera que porta "a la dictadura".

Notícies relacionades

En un to dur i ferm, Ayuso es va dirigir en repetides ocasions al candidat del PSC, Salvador Illa, com un "excel·lent mentider" i un "desastre gestor", amb referència a la seva època de ministre de sanitat, durant la qual va haver d’afrontar la pandèmia de coronavirus. El candidat del PSC és el principal favorit per arribar a la victòria diumenge.

"És el cavall de Troya de l’independentisme xenòfob", va assegurar Ayuso sobre Illa, mentre l’acusava de ser la "marioneta" del president del Govern central, Pedro Sánchez, i dels "seus amics", en al·lusió als partits independentistes, pels pactes entre el PSOE, ERC i Junts.