TU I JO SOM TRES

Polítics al mateix llit, com Nebulossa

Polítics  al mateix llit, com  Nebulossa

FERRAN MONEGAL

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Dissabte a la nit, a Malmö, Festival d’Eurovisió. Diumenge, a Catalunya, eleccions. Els forjadors d’enquestes no indaguen com afectaria una derrota, o una victòria, de Zorra en les votacions catalanes de l’endemà.

Notícies relacionades

¿Un fracàs de Nebulossa provocaria una ressaca de disgust que faria augmentar l’abstenció? ¿Un èxit produiria eufòria i augment de participació? Convé recordar que el suposat fet diferencial no existeix respecte a Eurovisió. No hi ha desafecció a Catalunya cap a aquest festival que impulsa Televisió Espanyola. Quan Chanel va quedar tercera (2022), l’audiència a Catalunya va ser estratosfèrica. Més del 52% de quota de pantalla. Una altra cosa va ser la valoració que en van fer a TV3. Aquí els ho vaig explicar el maig del 2022. Per al TN migdia la primera notícia d’aquell dia va ser una manifestació a Puigcerdà contra els Jocs d’Hivern; la segona, que Finlàndia s’acostava a l’OTAN; la tercera, els espionatges del CNI; la quarta, que els comerços obririen diumenge; la cinquena, una massacre a la localitat nord-americana de Buffalo, i la sisena "Chanel, un meritori tercer lloc". En aquella TV3 acabaven de fer fora el seu director i cheerleader del procés, que deuria viure amb horror el que passava a Olesa de Montserrat: multitud de catalans eurofans amb banderes espanyoles omplint carrers, incloent-hi el Teatre de la Passió. Precisament, Carlos del Amor acaba d’entrevistar Chanel a La 2 (La matemàtica del espejo). De manera elegant, i sense donar noms, ha recordat aquelles incomprensions que va viure. Aquest any es presenten Mery i Mark, el duo Nebulossa. Són d’Alacant. Segons la il·lusió processista, Alacant forma part de la Catalunya Sud. Veurem com tractarà TV3 Nebulossa.

Diumenge, el programa DCorazón (TVE1) va tenir el detall de portar-los l’esmorzar al llit a Mark i a Mery. Va ser una manera simpàtica de fer-los la promoció. Els organitzadors dels debats televisius n’haurien de prendre nota. El de la setmana passada, a TVE, als polítics els van col·locar en faristols. Com sempre. Avui Ana Pastor ha explicat a Al rojo vivo que prepara una novetat perquè el seu debat d’aquesta nit a La Sexta sigui més vistós: els polítics compartiran tots una mateixa taula. Aquí la veritable innovació seria treure’ls a debatre enllitats. Tots en pijama al mateix llit. Audiència colossal.

Temes:

Festival TVE CNI