TELEVISIÓ DE PAGAMENT

'Psicosi', abans de Hitchcock

TNT estrena 'Bates Motel', sèrie sobre la joventut del tètric personatge de cine

Freddie Highmore i Vera Farmiga,a ’Bates Motel’.

Freddie Highmore i Vera Farmiga,a ’Bates Motel’. / TNT

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA
BARCELONA

L'actor Anthony Perkins va encarnar, en la històrica pel·lícula d'Alfred Hitchcock Psicosi, Norman Bates, un dels personatges més angoixants de la història del cine. Però, ¿com va arribar Bates a ser un assassí totalment posseït per l'esperit de la seva difunta mare? A aquesta pregunta intenta donar resposta Bates Motel, sèrie que recrea l'adolescència del sinistre personatge, i que avui (23.20 hores) estrena el canal de pagament TNT.

Si bé la trama d'aquesta producció nord-americana -que consta de 10 episodis- se situa en l'actualitat, narra fets anteriors als que passen a Psicosi (1960) per plantejar la fosca i tortuosa relació de Norman Bates, a qui dóna vida l'actor Freddie Highmore (Charlie i la fàbrica de xocolata), i la seva mare Norma, encarnada aquí per Vera Farmiga (El noi del pijama de ratlles i nominada a l'Oscar pel seu treball a Amor sin escalas, pel·lícula en què va compartir cartell amb George Clooney).

De fet, la verdadera protagonista de la sèrie és Farmiga, actriu d'origen ucraïnès que pel seu excel·lent treball en aquesta producció va ser nominada al premi Emmy en la passada edició del setembre.

Notícies relacionades

Rodada al Canadà i presentada el mes de març passat al canal nord-americà A&E, Bates Motel es va convertir en la segona estrena més vista de les novetats del cable dels EUA de la temporada, just després del llançament de la sèrie Vikingos (que va emetre a Espanya Antena 3 l'estiu passat). La bona acollida de la primera entrega de Bates Motel per part del públic i de la crítica especialitzada («Bates Motel és una digna reinvenció de la història de Norman Bates», segons el rotatiu  The Washington Post), va propiciar la firma d'una segona temporada, que precisament s'ha rodat aquest estiu. La seva estrena a EUA està prevista per a l'any que ve.

EL PRODUCTOR // El secret de l'èxit d'a-questa sèrie s'hauria de buscar darrere les càmeres: un dels creadors de la producció és Carlton Cuse, un famós professional de Hollywood que té en el seu haver èxits de cine com la sèrie d'Arma letal i Indiana Jones i l'última croada. A la televisió va ser el premiat productor executiu de la sèrie Perdidos.