Secció recomanada per

SOLUCIONS INFORMÀTIQUES

Així és la tauleta PC, dos en un, model Lebook 12.6 de Kuu

El dispositiu, inspirat en equips com el Surface Pro, es comercialitza al mercat internacional per menys de 800 euros, tot i que pot trobar-se en oferta

Així és la tauleta PC, dos en un, model Lebook 12.6 de Kuu
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Kuu LeBook 12.6 és un equip portàtil dos en un desmuntable que integra Windows 10, que ja actualitza a la següent versió del sistema operatiu. Es tracta d’un aparell produït a la Xina, amb característiques estètiques similars a la configuració dels populars equips de Microsoft, tot i que com és previsible a preus més reduïts ja que s’han retallat algunes característiques i s’utilitza una CPU de la sèrie Core U d’Intel de 8a generació, no l’última. 

Els avantatges del producte, a més del preu i l’equilibri de components, arriben amb una generosa pantalla de 12,6 polzades, per sobre del que és habitual al mercat d’aquests productes. També integra un llapis capacitatiu i teclat magnètic, dos accessoris que han mostrat un bon rendiment en les proves realitzades.

Estètica ‘premium’

L’equip està muntat en un atractiu cos d’alumini al qual s’uneix un teclat magnètic disponible en diferents acabats. És de goma a la part superior i de pell sintètica a la part inferior. El conjunt resulta resistent i lleuger, oferint una sensació de seguretat davant accidents en mobilitat. Precisament perquè està pensat per a la feina en mobilitat, és de petites dimensions: 288 x 205 mm x 9,5 mm i un pes al voltant de 859 grams.

Els controls es distribueixen de la següent manera: a la dreta, el de volum, entrada jack d’àudio de 3,5 mm i un altaveu del sistema; al costat esquerre hi ha un altre altaveu, dos ports USB Tipus-C (tots dos admeten càrrega i transmissió d’àudio/vídeo), així com micròfons i el led d’estat. A dalt s’ubica el botó d’encesa, amb sensor d’empremtes dactilars. A la part de baix trobem els connectors i imants de connexió al teclat.

El teclat és retroil·luminat i amb bona distància enrte les tecles, per escriure còmodament. Es tracta d’un teclat amb distribució dels Estats Units, tot i que n’hi ha disponible un altre de digital en pantalla (ocultable) amb disposició Qwerty. No cansa la seva utilització, ja que el canell pot reposar sobre la taula, al ser un teclat molt fi. El touchpad té una mida generosa, que admet els gestos de Windows, tot i que l’excel·lent capacitat de l’aparell per integrar un ratolí bluetooth aporta una dimensió de comoditat a l’hora de treballar.

Cal destacar finalment que a la part posterior hi ha un suport movible, també d’alumini, que fa possible col·locar la pantalla en la inclinació més convenient. Pot utilitzar-se per treballar com si estiguéssim davant una tauleta o davant un ordinador portàtil.

Característiques de la pantalla

Disposa d’una pantalla IPS de 12,6 polzades de diagonal amb resolució 2160 x 1440 píxels, format 3: 2, densitat de 206 PPI que admet fins a 10 tocs simultàniament. Accepta llapis intel·ligent, que opcionalment pot no adquirir-se.

Les característiques del plafó aporten interessants avantatges a l’aparell, ja que presenta una òptima gamma de colors, molt bon contrast, amplis angles de visió i una resolució notable. Aquestes prestacions s’acompanyen d’un nivell de brillantor adequada per a l’ús en interiors.

Processador i rendiment

El cor del dispositiu inclou un ‘chipset’ Intel Core i7-8550U, amb un processador de quatre nuclis amb una freqüència de rellotge d’1.80 GHz, que pot assolir els 4 GHz si és necessari. Compta amb una GPU Intel HD Graphics 620, amb 8 GB de RAM DDR4 i 512 GB de capacitat SSD.

Quant al rendiment, cal assenyalar que respon bé tant en un ús laboral com d’oci; malgrat que es treballi amb diversos programes i aplicacions en segon pla, no es percep cap alentiment.

En definitiva, les proves realitzades a l’aparell permeten afirmar que respon bé en navegació, amb les eines i programes d’oficina i, fins i tot, amb l’edició de vídeo, entre altres possibilitats. Quant a reproducció (pel·lícules, so): òptim funcionament.

Quan es força el seu ús amb programes i jocs pesants, el dispositiu gestiona molt bé la temperatura. Els ventiladors integrats refredaran la CPU, tot i que cal dir que produeixen cert soroll, encara que perfectament suportable.

Equipament multimèdia

Kuu Lebook 12.6 disposa de dues portes USB Tipus-C (que poden funcionar com a entrada de càrrega), una entrada d’àudio jack de 3.5 mm, Wi-Fi de doble banda i Bluetooth 4.1.No disposa d’entrades de ports USB tradicionals, tot i que accepta adaptadors. Aquesta situació ha permès al constructor reduir el gruix de l’aparell.

Els dos altaveus del sistema d’1W cada un, estan ubicats als laterals i aporten un àudio, si no excel·lent, més que suficient per a les tasques i reproduccions habituals. Si es requereix una qualitat més gran, la solució és connectar auriculars externs i s’hi guanya molt en potència sonora.

Quant al sistema de càmeres, la posterior aporta un sensor de 8 Megapíxels i la frontal, un de 5, pensades per a operacions de productivitat, conferències i escaneig de documents. 

Autonomia

La bateria és de 42 Wh, cosa que permet que, amb ús intens i brillantor màxima, disposem de pantalla durant gairebé 5 hores. Amb un ús més conservador s’arriba sense problemes a superar les 6 hores. 

Preu 

El dispositiu, que pot trobar-se en alguns distribuïdors amb interessants ofertes, està per sota dels 800 euros.

Característiques

Marca: Kuu

Model: Lebook

Tipus: Tauleta PC

Sistema operatiu: Windows10 pro

CPU: Intel Core I7-8550U

Compatibilitat amb idiomes: admet diversos idiomes

Material: Metall + plàstic

Desbloqueig d’empremtes dactilars

RAM: 8 GB DDR4

ROM: 512 GB SATA M.2 SSD

Bluetooth: 4,2

WIFI: 802,11 CA

Resolució de la pantalla: 2160 x 1440 Pantalla IPS

Mida de pantalla: 12,6 polzades

Suport per a càmera

Tipus de càmera: càmeres duals (una de frontal i una altra de posterior)

Càmera posterior: 8 MP

Càmera frontal: 5 MP

Connector d’Àudio: auriculars/micròfon de 3,5 mm

Funció completa tipus C: 2

Tipus de bateria: 45 Wh, polímer de liti

Notícies relacionades

Altaveu integrat de doble canal

Dimensions del producte: 288 mm (L) × 205 mm (W) × 9,5 mm (H)

Temes:

Gadgets +Digital