Secció recomanada per

LLANÇAMENT

OnePlus presenta el seu model 6T amb una pantalla de 6,4 polzades i el processador més potent de Qualcomm

El dispositiu es posarà a la venda el 6 de novembre per un preu que partirà, segons versió, dels 560 euros

oneplus-6t-

oneplus-6t-

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

OnePlus presenta avui el seu nou model 6T, un dispositiu que es defineix pel seu equilibri, res destaca especialment, però la feina conjunta de les seves peces proporciona un resultat excel·lent quant a velocitat de treball, autonomia i possibilitats de lleure (aquí destaca un millorat mode joc). Si a això s’hi uneix un preu ajustat respecte a altres equips de gamma alta, s’entén la raó de per què el llançament del producte és un dels més esperats de l’any.

Entre els avantatges, respecte a la versió anterior, es troba la capacitat de seleccionar els modes de funcionament, de tal manera que resulta molt poc intrusiu a la feina o en el lleure; la inclusió de determinades característiques exclusives sol·licitades per la comunitat d’usuaris de la marca i, sobretot, la rapidesa de treball: desbloqueja la pantalla en 0.4 segon, truca a un contacte en 0,6 segons, llança la càmera en 0,6 segons i aconsegueix un dia sencer d’autonomia amb 30 minuts connectat a l’electricitat.

Segons informa OnePlus, la seva comercialització es realitzarà en diferents configuracions: 128 GB d’emmagatzematge intern i 6 GB de memòria RAM, 128 GB d’emmagatzematge i 8 GB de RAM o 256 GB de capacitat i 8 GB de RAM. No hi ha opció d’ampliar la capacitat amb targeta micro-SD, des de la companyia s’afirma que la capacitat oferta és suficient, fins i tot per als usuaris més intensius.

Pantalla

El OnePlus 6T arriba amb una pantalla Amoled de 6,4 polzades (ràtio de 19.5:9.) i una resolució de 2340x1080, amb 402 píxels per polzada. Integra la protecció Corning Gorilla Glass 6 d’alta resistència i, per fer més còmode el seu ús, aporta manera de lectura nocturna i brillantor adaptativa. Es tracta d’una pantalla confortable en l’ús, que aporta un 86% de relació cos pantalla.

És destacable la resolució és Full HD+, no QHD, per maximitzar l’autonomia del dispositiu. El plafó s’emmarca en unes dimensions de l’aparell de 157,5 x 74,8 x 8,2 mil·límetres i un pes de 185 grams. Crida l’atenció un notch amb forma de gota d’aigua i una reduïda barbeta al marc inferior, que fa possible aprofitar al màxim la pantalla del terminal.

Processador

Al seu interior s’integra el processador de vuit nuclis Snapdragon 845 de Qualcomm, el més potent que fabrica aquesta companyia de moment. Treballa 2.8 GHz.

Bateria

La bateria compta amb funció de càrrega ràpida i, per a totes les versions del 6 T, aporta una capacitat de 3.700 mAh.  Això unit a l’equilibri del processador aporta una autonomia superior a les 24 hores.

Càmera

La càmera posterior és dual de 16 megapíxels amb obertura f/1.7. Pot gravar vídeo en resolució 4K a 30/60 quadres per segon. La frontal compta amb 16 megapíxels i una obertura de f/2.0. Pot gravar vídeo a 1080P a 30 quadros per segon.

El 6 T es caracteritza per un nou algoritme de treball que ajusta automàticament les càmeres frontal i posterior per tal d’aconseguir captures de més qualitat en els tipus de foto més utilitzats per l’usuari.

Respecte a l’anterior model millora el mode nit per la qual cosa aconsegueix preses més nítides, aporta detecció d’escenes intel·ligent i optimitza el mode retrat. Les dues càmeres compten amb estabilització d’imatge. Entre els valors afegits de la càmera es troba també la manera SuperSlow Motion.

Altres valors afegits

El nou model de OnePlus disposa del lector d’empremtes integrat al plafó, i el notch en forma de gota d’aigua, de molt reduïdes dimensions, que permet un aprofitament més gran de la pantalla, a més té la característica de poder ocultar-se, si així ho desitja l’usuari, des dels ajustaments. Davant altres models del moment, cal destacar la velocitat d’aquesta prestació.

El model no inclou ‘jack’ d’àudio de 3,5 mil·límetres, a causa de la clara tendència d’escoltar música mitjançant auriculars sense cable.

Sistema operatiu

El dispositiu arriba amb la capa OxigenOs que redefineix Android 9.0, i inclou millores de gestos en pantalla i proporciona un major velocitat en els accessos, així com un redefinició de l’estètica de les pantalles.

Preu

OnePlus 6 T començarà en els 559 euros per a la versió de 128 GB de memòria i 6 GB de RAM, passant a allà als 589 per al terminal de fins als 8 GB de RAM i 128 d’emmagatzematge. El model de 256 GB d’emmagatzematge i 8 GB de RAM costarà 639 euros.

Disseny

Posterior i frontal molt nets gràcies al fet que el lector d’empremtes no és visible, sinó que està a la part davantera sota la pantalla. OnePlus 6 T s’ha fabricat amb una barreja de metall i vidre (protegit per una capa de Gorilla Glass). Arriba en versió blanca, negra i negra brillant.

Aspectes tècnics

Pantalla Amoled de 6,4 polzades en resolució 2340×1080 píxeles

Processador Qualcomm Snapdragon 845

GPU Adreno 630

8/6 GB de memòria RAM

128/256 GB d’emmagatzematge

Càmera posterior de 16 megapíxels (obre f/1.7)

Càmera davantera de 16 megapíxels (f/2.0)

Cos de vidre i metall

Sensor d’empremtes sota la pantalla

NFC, Bluetooth, GPS, Wi-Fi USB C

8,2 mil·límetres de gruix

Bateria de 3.700 mAh

Android 9.0 Pie

Oferta per a fans

OnePlus ha anunciat que serà possible adquirir el seu nou terminal, abans que surti oficialment al mercat espanyol el pròxim 6 de novembre. La venda es podrà realitzar únicament el 31 d’octubre a través de les dues botigues ‘pop-ups’ posades en marxa per a l’ocasió: una d’ubicada a Madrid (carrer Montesa, 39) i una altra a Barcelona (Fnac, Centre Comercial El Triangle, plaça de Catalunya, 4). L’estoc  serà limitat. Aquestes botigues estaran obertes de 12.00 del matí a 19.30 de la tarda.

El producte es posarà a la venda de manera regular a Europa a les 10 del matí de dimarts 6 de novembre.

Bones previsions

Un recent estudi publicat per Counterpoint inclou per primera vegada OnePlus entre els cinc fabricants de ‘smartphones’ ‘premium’ a Europa Occidental.

Notícies relacionades

Durant el segon trimestre del 2018, OnePlus figurava entre els cinc principals fabricants de ‘smartphones’ per a França, Alemanya, Itàlia, els Països Baixos, Suècia i el Regne Unit, així com a tot Europa Occidental, on assoleix la quarta posició.

Aquest creixement es deu segons la mateixa marca “a la seva comunitat formada per milions de fans, la creació de dispositius únics, i ara també la seva consolidació al mercat europeu de smartphones”.