Secció recomanada per

JUBILACIÓ

Microsoft abandonarà Internet Explorer per potenciar el seu nou navegador

La companyia treballa en un nou projecte amb el nom de Spartan

1
Es llegeix en minuts

El gegant nord-americà de 'software' Microsoft relegarà a un segon terme el seu navegador Internet Explorer per potenciar-ne un de nou en el sistema operatiu Windows 10, segons publica el portal tecnològic 'The Verge'.

El substitut de l'Explorer serà un nou navegador d'internet en què la companyia encara treballa i que té el nom provisional de Project Spartan.

"Busquem una nova marca o nom per al nostre navegador a Windows 10", ha indicat el cap de màrqueting de Microsoft, Chris Capossela, en la trobada per a empreses que la companyia té aquesta setmana a la ciutat d'Atlanta.

El nou navegador serà el que apareixerà en Windows 10 per defecte, si bé Internet Explorer no desapareixerà del tot i encara es mantindrà en algunes versions per garantir la compatibilitat amb productes anteriors.

Microsoft fa anys qe lidia amb els problemes d'imatge d'Internet Explorer, percebut per molts usuaris com a problemàtic i antiquat davant la irrupció i consolidació d'alternatives com Firefox, Chrome de Google o el Safari d'Apple, que a poc a poc li han pres quota de mercat, especialment en telèfons intel·ligents.

Notícies relacionades

Segons dades de la web especialitzada W3Counter, el febrer del 2008 Internet Explorer era el navegador utilitzat pel 63% dels internautes del món, mentre que set anys després, el febrer del 2015, tot just el 17% dels que es van connectar a internet ho van fer amb Explorer.

El mes de desembre passat, el cap d'Internet Explorer, que va estar al capdavant del navegador de Microsoft durant deu anys, Dean Hachamovitch, va abandonar la companyia. 

Temes:

Microsoft