Secció recomanada per

A Android i iOS

WhatsApp: arriba l’última novetat per protegir els teus xats

WhatsApp: arriba l’última novetat per protegir els teus xats
1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

Els rumors s’han fet realitat: WhatsApp ja permet utilitzar l’empremta dactilar específicament per protegir els xats. Es tracta d’una nova funció anunciada per Meta i que serà extensible a tots els usuaris de l’‘app’ de missatgeria instantània més popular.

En realitat, mitjançant l’empremta dactilar ja es pot protegir tota l’‘app’ i el telèfon en general, però amb aquesta nova funcionalitat es podran protegir sol alguns xats, que s’ocultaran de la llista de xats excepte per als ‘blocadors’.

Així, la gran diferència és que aquest bloqueig es pot aplicar a alguns xats i no a tots. A més, els xats protegits s’oculten de la llista de xats.

Seguretat

Com sempre, amb aquesta mesura Meta pretén anar un pas més enllà quant a la protecció i seguretat dels seus usuaris. I permet ocultar només alguns xats i que siguin secrets per a mirades alienes, la qual cosa és molt útil, per exemple, quan s’està muntant una festa sorpresa d’aniversari per a la parella o s’utilitza el mòbil com a eina de feina i se’l vol mantenir al marge d’un company de feina que espia per sobre de l’espatlla.

No obstant, cal tenir en compte que aquesta funció no bloqueja el xat dels dispositius vinculats. És a dir, si tens WhatsApp Web obert a l’ordinador, la tauleta o qualsevol altre dispositiu apareixerà el missatge del xat ‘fantasma’.

Notícies relacionades

Per accedir a aquest xat ocult, cal anar a la pestanya de xats bloquejats i accedir-hi amb l’empremta dactilar.

Si encara no tens disponible l’opció, no desesperis, perquè Meta l’està implementant a poc a poc perquè arribi a tots els seus usuaris d’Android i iOS.