INVESTIGACIÓ

La denúncia contra Fede Valverde: un altre futbolista del Reial Madrid va ser testimoni de la seva agressió a Álex Baena

La Policia Nacional investiga el jugador uruguaià per un possible delicte de lesions lleus

La denúncia contra Fede Valverde: un altre futbolista del Reial Madrid va ser testimoni de la seva agressió a Álex Baena
2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Fede Valverde, el futbolista uruguaià del Reial Madrid, està sent investigat com a autor d’un possible delicte de lesions lleus. Álex Baena, jugador del Vila-real, va presentar contra ell una denúncia a la comissaria de policia a Vila-real (Castelló) després de la seva tornada del partit que van jugar els dos equips al Santiago Bernabéu el 8 d’abril. CAS OBERT, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica, ha tingut accés a la denúncia. En el document, Baena relata els fets i assegura que un altre jugador del Reial Madrid estava amb Valverde i va ser testimoni de l’agressió.

Al pàrquing del Bernabéu

Els fets van passar després del partit, segons la denúncia del futbolista del Vila-real, a les 23.15 hores al passadís d’accés al pàrquing de l’estadi Santiago Bernabéu. En el seu relat davant la policia, Baena explica que anava caminant pel passadís i fent una trucada amb el telèfon mòbil. En aquells moments va veure dos jugadors del Reial Madrid, Valverde i el defensa Álvaro Odriozola.

Llavors, sempre segons el futbolista del Vila-real, Valverde, «sense dir cap paraula» li va donar un cop de puny al pòmul esquerre. De l’agressió, sempre segons la versió de la víctima, en va ser testimoni directe Odriozola; altres persones hi van acudir de seguida, entre les quals policies de la Unitat d’Intervenció Policial.

Informe mèdic

Baena va acompanyar la seva denúncia amb el comunicat mèdic que li van fer després de l’agressió, en què s’expliquen els danys al pòmul esquerre. Es va tractar d’un blau que no va necessitar intervenció quirúrgica ni hospitalització, per això la policia està investigant el succés com un delicte de lesions lleus, castigat amb una multa.

En la seva declaració davant la policia, el futbolista del Vila-real va voler deixar clar que no havia fet cap comentari contra el futur nadó de Valverde i va afirmar que les manifestacions fetes per l’entorn del jugador del Reial Madrid l’havien «danyat». La denúncia recull també la suposada frase que Baena hauria dit a Valverde durant un altre partit celebrat entre el Reial Madrid i el Vila-real, el mes de gener passat. L’entorn de Valverde, que admetia l’incident del cop de puny, afirmava que Baena llavors li havia dit: «Plora, tant de bo no neixi el teu fill». Baena insisteix en la seva denúncia que això és «fals».

Càmeres de seguretat

Notícies relacionades

En aquells dies de gener, Valverde i la seva parella, Mina Bonino, havien rebut la notícia que l’embaràs del seu segon fill molt probablement no arribaria a bon port. Unes proves mèdiques havien detectat que el nadó era incompatible amb la vida, extrem que després va quedar descartat.

La investigació, oberta en un jutjat de Vila-real, passarà molt probablement a un jutjat de Madrid, on van passar els fets. A més dels protagonistes i els testimonis, la policia confia a comptar amb les càmeres de seguretat instal·lades al pàrquing de l’estadi Bernabéu.