Sèrie de crims

Morir a Catalunya per un patinet, la caixa d’un bingo o el lloguer d’un aparcament

  • A Catalunya s’han produït sis assassinats en sis dies i en alguns casos la violència ha sigut preocupantment desproporcionada 

Morir a Catalunya per un patinet, la caixa d’un bingo o el lloguer d’un aparcament
3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Catalunya han mort assassinades sis persones en sis dies, els que han transcorregut des de diumenge passat fins aquest divendres. Una sèrie d’homicidis que s’han perpetrat en punts tan dispars de la geografia catalana com l’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Sant Adrià de Besòs, Reus, Campdevànol i Empuriabrava. Han perdut la vida dos homes i quatre dones. El que més inquieta els Mossos d’Esquadra és que algunes de les víctimes han mort en accions violentes desproporcionades: han rebut trets o punyalades simplement perquè pretenien robar-los alguna cosa o perquè mantenien una discussió que va acabar desbordant-se.

Diumenge al migdia, al barri de Pubilla Cases de l’Hospitalet de Llobregat, un home d’uns 30 anys va ser abordat per un lladre que a punta de navalla, segons els primers indicis, va mirar de robar-li el patinet elèctric. La víctima es va defensar i el lladre li va clavar una ganivetada al pit. Després, va fugir amb el patinet elèctric. La víctima va morir poc després a causa de la punyalada. Aquest cas és un de les més complexos dels cinc crims que han passat aquesta setmana perquè víctima i agressor no es coneixien i la investigació ha de començar per descobrir la identitat de l’assassí.

Dilluns a la una de la matinada, tres d’encaputxats van irrompre pistola en mà en un modest bingo de Tortosaamb l’objectiu de quedar-se amb l’exigu botí de l’establiment. Un era menor d’edat. Tots tres eren membres d’una banda que havia atracat bingos a Navarra. Però alguna cosa va sortir malament en aquesta ocasió, i van obrir foc. Van disparar un dels pocs clients que continuaven al local a aquella hora i també una empleada del negoci. L’home, malgrat la gravetat, es recupera de les ferides. La dona, però, va morir a causa del tret dels assaltants. La Policia Nacional, que seguia els passos de la banda des de Navarra, va informar els Mossos del parador dels homicides, que, tret d’un, van ser arrestats al cap de poques hores.

També dilluns, cap a les set de la tarda, es va desencadenar una discussió entre dos familiars al carrer de Rosalía de Castro, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Segons les fonts consultades per aquest diari, el desacord estava vinculat al relloguer il·legal que un feia de les places d’aparcament del bloc de protecció oficial en el qual residia. Al final, el que pretenia cobrar per places que no eren de la seva propietat va pujar al domicili, va agafar una pistola, va baixar de nou al carrer i va disparar tres trets a l’abdomen de la víctima, d’uns 40 anys. Malgrat que el van portar a un CAP pròxim, no va ser possible salvar-li la vida. El sospitós va fugir i continua en parador desconegut.

Dimarts a la matinada una cuidadora de Reus va trucar al 112 per avisar que l’àvia de 85 anys que cuidava havia tingut una greu caiguda. Quan hi van arribar els equips d’emergència, van comprovar que la dona havia mort. L’examen forense que es va practicar al cadàver va concloure hores després que la víctima presentava lesions que no quadraven amb una caiguda accidental i que podia haver sigut agredida. Els Mossos van arrestar la cuidadora per investigar si havia colpejat l’àvia i després havia mirat d’emmascarar l’agressió mortal amb una suposada caiguda. No hi ha cap mòbil que expliqui aquest suposat crim. O almenys no ha transcendit encara. 

Notícies relacionades

Dimecres al migdia els equips d’emergència van rebre un avís que en un domicili de Campdevànol (el Ripollès) hi havia una dona ferida. Quan hi va arribar l’ambulància va trobar el cos d’Anna G.LL., una jove de 21 anys, al llit. Presentava diverses lesions que podrien no haver sigut infligides alhora, sinó en diversos dies. Els Mossos van detenir la seva parella sentimental, de 38 anys, i investiguen el cas com un crim masclista, el sisè que s’hauria comès a Catalunya al llarg d'aquest 2022. 

Divendres a la tarda una dona va morir d’un tret a Empuriabrava (l’Alt Empordà). El presumpte assassí va robar una furgoneta, tal com va informar el Diari de Girona, i va fugir mirant d’arribar a la frontera amb França, però va ser interceptat per la Policia Nacional a Portbou. Els Mossos investiguen per què va prémer el gallet però, segons els primers indicis, l’arrestat la va atacar amb la intenció de robar-li alguna cosa.