Operació oberta

La Policia Nacional va informar els Mossos del parador dels atracadors del bingo de Tortosa

  • La banda d’atracadors havia fet cops similars a Navarra i el cos estatal coneixia la seva ubicació a Tortosa

La Policia Nacional va informar els Mossos del parador dels atracadors del bingo de Tortosa
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Policia Nacional coneixia el parador dels autors de l’atracament mortal al bingo de Tortosa, en el qual va morir una empleada de cinquanta anys, perquè seguia aquesta banda des de Tortosa. També la Guàrdia Civil estava al corrent de la seva activitat. Però no així els Mossos d’Esquadra.

Els integrants d’aquest grup havien atracat altres bingos i establiments comercials a Navarra i des d’aleshores estaven sent investigats pels cossos estatals, que sabien que es trobaven en aquesta localitat del sud de Catalunya.

Quan la matinada d’aquest dilluns tres d’encaputxats van assaltar el bingo Vali Park, ubicat a la plaça de la Corona d’Aragó de Tortosa, la Policia Nacional va deduir que devien de tractar-se dels mateixos sospitosos i va informar la policia catalana, que va poder armar un dispositiu per arrestar-los transcorregudes poques hores del succeït.

Tres arrestats en llibertat

Els Mossos van arrestar en l’operatiu activat després de l’avís de la Policia Nacional cinc persones al centre de Tortosa. Però aquest dimarts a les onze del matí n’ha deixat en llibertat tres. L’operació es manté oberta i no es descarten noves detencions.

Segons ‘La Vanguardia’, un dels tres encaputxat implicats va poder fugir i ha creuat la frontera a França. Les tres persones la detenció de les quals els investigadors catalans han deixat sense efecte no estarien, pel que sembla, vinculades directament amb l’assalt al bingo, en el qual a més de morir assassinada una dona un altre home, un dels pocs clients que a la matinada d’aquest dilluns es trobava a l’establiment quan va ser atacat, va rebre un tret del qual es recupera malgrat la gravetat.

Planejaven un robatori

Notícies relacionades

Els investigadors mantenen com a principal hipòtesi dels tràgics fets ocorreguts al bingo Vali Park que els autors pretenien únicament robar a l’establiment però van perdre els nervis durant l’assalt i van acabar obrint foc. Tot i que ha sorprès els agents l’extrema violència que van utilitzar, arribant a assassinar la treballadora del bingo –per quedar-se amb el botí d’un modest bingo de Tortosa–, la trajectòria dels delinqüents a Navarra indica que fins ara no havien utilitzat una força tan desproporcionada en els seus assalts.

En realitat, el debat ara se centra sobre aquesta qüestió: ¿Si estaven sent investigats policialment per podria haver-se fet alguna cosa més per evitar la mort de la treballadora?