SUCCESSOS

Fiscalia holandesa demana a Espanya investigar la mort d'un jove a Lloret

Assegura que compta amb presumptes «indicis de violència» que desmentirien la conclusió oficial que va ser un accident

Dewi de Koster, de 21 anys, estiuejava el juliol passat a la Costa Brava, va ser localitzat a pocs metres d'una discoteca

zentauroepp11055024 lloret de mar 28 07 2009    cuaderno del verano     centrale190731181233

zentauroepp11055024 lloret de mar 28 07 2009 cuaderno del verano centrale190731181233 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte la Fiscalia holandesa va enviar una sol·licitud oficial a la Justícia espanyola perquè reobri el cas de la mort d’un jove holandès de 21 anys al municipi de Lloret de Mar (Girona), assegurant que compta amb presumptes “indicis de violència” que desmentirien la conclusió oficial que va ser un accident.

Un portaveu de la Fiscalia General de la província d’Holanda del Nord va confirmar que hi ha prou “raons per presentar aquesta sol·licitud a Espanya”, perquè iniciï una investigació sobre les circumstàncies de la mort de Dewi de Koster, que era de vacances a la Costa Brava el mes de juliol passat, segons recullen diversos mitjans de comunicació holandesos.

Les autoritats espanyoles van dictaminar, després de l’autòpsia, que la mort de De Koster va ser “un accident”, però les conclusions d’un segon informe sol·licitat per la família al patòleg forense holandès Frank van de Goot, juntament amb testimonis dels testimonis, indiquen que el jove va serpresumptament “colpejat” abans de morir.

Conclusió oficial

La conclusió oficial que va portar a tancar el cas és que el jove, de la ciutat de Haarlem, hauria tingut una forta caiguda de nit des d’un mur a Lloret de Mar i que va morir de les ferides sofertes després de passar diversos dies a l’hospital.

El jove va ser localitzat encara amb vida a pocs metres de distància d’una discoteca a primera hora del matí del 20 de juliol passat i va ser traslladat a l’hospital en helicòpter per la gravetat de les ferides, segons va explicar la seva germana Amy de Koster.

Notícies relacionades

En diverses entrevistes amb la premsa holandesa, el forense Van de Goot va denunciar que el cos té “signes de violència repetida i col·lisions” com puntades de peu i cops, i va insinuar que podria tractar-se “d’un homicidi” conseqüència d’una baralla amb els porters d’una discoteca, versió que hauria obtingut d’alguns testimonis.

Ara aquesta sol·licitud haurà de ser estudiada per la Justícia espanyola, partint delsindicis indicats per la Fiscalia holandesa, abans de decidir si reobrir un cas que està copant l’interès dels mitjans de comunicació d’Holanda.

Temes:

Lloret de Mar