VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat a 19 anys i 5 mesos per maltractar la seva dona fins a deixar-la paraplègica

L'home la va agredir en reiterades ocasions i ella va saltar per la finestra per intentar escapar-se

 

  / ANDRES KUDACKI

2
Es llegeix en minuts

L'Audiència Provincial de Cantàbria ha condemnat a 19 anys i 5 mesos de presó l'home que va deixar paraplègica la seva parella d'una pallissa, quan la va agredir en reiterades ocasions fins que ella va saltar per la finestra per intentar escapar-se.

L'agressió va tenir lloc el maig del 2015, al xalet on tots dos convivien a Polanco, amb el seu fill de tres anys.

El tribunal considera l'acusat autor d'un delicte de maltractament habitual en concurs amb dos delictes de maltractament d'obra, dos d'amenaces i un delicte de lesions causants d'una greu malaltia, per la qual cosa a més de la pena de presó, l'ha condemnat a allunyament i prohibició de comunicació amb la dona i el fill que tenen en comú.

La sentència, donada a conèixer aquest dimarts, estableix a més la pena de privació de la pàtria potestat respecte al menor.

En concepte de responsabilitat civil, l'Audiència ha fixat una indemnització de 792.702 euros per a la dona, i de 18.900 euros per al fill de tots dos, que pateix seqüeles psicològiques.

L'acusat, R.M.S., que és a la presó des que van passar els fets, va ser jutjat els dies 29 i 30 de març. El fiscal va sol·licitar pels diferents delictes penes que anaven des dels 12 anys pel de lesions, -que reduïa a 9 anys i 11 mesos en cas que es consideri temptativa d'homicidi, cosa que deixaria la pena global en 19 anys i dos mesos-, a nou mesos pels diversos de violència masclista. 

REITERATS MALS TRACTES

Segons el relat dels fets, la dona va patir maltractaments des de l'inici de la convivència el 2009, fins i tot estant embarassada, i en nombroses ocasions aquests van tenir lloc davant del seu fill menor.

Les agressions verbals i físiques es van fer "contínues i cada vegada més greus" el 2015, any en què li va donar la pallissa que va deixar la dona paraplègica.

Concretament, aquell episodi va tenir lloc el 30 de maig del 2015, cap a la 1.30 hores de la matinada. L'acusat va arribar a casa i va anar cap a l'habitació del seu fill sabent que la seva parella dormia allà i va començar a arrossegar el llit, agafant la dona i llançant-la a terra.

Mentre li clavava puntades de peu i li deia que la mataria, es va posar sobre ella i la va agafar pel coll. La dona va intentar escapar-se per les escales de la vivenda, per on l'home la va empènyer perquè caigués.

La dona va aconseguir evitar aquesta caiguda però ell la va seguir agredint mentre li repetia que la mataria, fins que ella va saltar per la finestra per escapar-se i va caure al jardí de la vivenda, on ell va continuar amb els cops.

Notícies relacionades

Encara que no es podia moure per les importants lesions que li havia causat el seu agressor, va ser la mateixa dona la que va avisar la Policia perquè el seu fill de tres anys li va acostar el telèfon mòbil perquè demanés auxili.

Com a resultat de les múltiples lesions, la dona pateix paraplegia completa amb paràlisi total i anestèsia de membres inferiors, seqüeles psiquiàtriques greus i artrosi a l'espatlla, entre altres afeccions.