INFORME FAVORABLE

Isabel Pantoja surt de la presó per disfrutar del seu segon permís

La tonadillera podrà celebrar els seus 59 anys en su casa el pròxim 2 d'agost

La cantant Isabel Pantoja, amb el seu germà Agustín Pantoja, surt de la presó d’Alcalá de Guadaíra, a Sevilla, aquest dijous. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La cantant Isabel Pantoja ha sortit aquest dijous de la presó d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), on compleix una condemna de dos anys per blanqueig de capitals, per disfrutar del seu segon permís penitenciari, que serà de sis dies de durada i li permetrà passar el seu aniversari, el 2 d'agost, a casa.

La petició de permís va ser avalada amb un informe favorable per la Junta de Tractament de la presó sevillana, recolzada per la Fiscalia i posteriorment pel jutjat de vigilància penitenciària.

El permís aprovat per la Fiscalia s'ha realitzat juntament amb la sol·licitud que els ha arribat de dinou internes més de la presó sevillana.

Aquest segon permís es concedeix gairebé de forma automàtica si es comprova que en el primer no s'ha registrat cap incident i que el comportament de l'intern a la presó segueix sent favorable, segons van informar fonts judicials.

La Junta de Tractament de la presó va denegar a principis d'aquest mes el tercer grau a Isabel Pantoja (Sevilla, 1956), que ho va sol·licitar al complir un quart de la condemna.

La cantant, que va ingressar a la presó sevillana el 21 de novembre de l'any passat, va disfrutar d'un primer permís de quatre dies que es va acabar el 5 de juny.

Per al primer permís, la jutge de vigilància penitenciària número 2 de Sevilla va tenir en compte que Pantoja està complint una pena de 24 mesos de presó, que el delicte de blanqueig de capitals pel qual ha sigut condemnada és per uns fets realitzats en els anys 2002-2006 i que ja ha complert la quarta part de la condemna.

Notícies relacionades

Pantoja compleix dos anys de presó després de la sentència de l'Audiència de Màlaga que assegurava que la tonadillera va permetre el blanqueig dels il·lícits beneficis obtinguts per la seva parella, l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, "en la seva corrompuda i delictiva activitat" al capdavant de l'Ajuntament.

La Justícia també va imposar a la cantant una multa d'1,14 milions d'euros pels mateixos fets.