MÉS DE 7 MESOS A LA PRESÓ

Denegat el tercer grau a Isabel Pantoja

La cantant, a la presó des del novembre, va ser condemnada a dos anys de presó per blanqueig de capitals

La cantant Isabel Pantoja acompanyada del seu germà Agustín, al tornar a la presó després de disfrutar del seu primer permís, al Centre Penitenciari de Dones d’Alcalá de Guadaíra (Sevilla), el dia 5.

La cantant Isabel Pantoja acompanyada del seu germà Agustín, al tornar a la presó després de disfrutar del seu primer permís, al Centre Penitenciari de Dones d’Alcalá de Guadaíra (Sevilla), el dia 5. / RAUL CARO (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La Junta de Tractament de la presó d'Alcalá de Guadaíra ha denegat el tercer grau penitenciari a Isabel Pantoja, que està interna en aquest centre sevillà des del mes de novembre passat per complir una condemna de dos anys per blanqueig de capitals.

Segons han informat fonts jurídiques, en la reunió de la junta de tractament de la presó, composta per sis membres, s'ha estudiat la situació de la interna, que ha sol·licitat passar al tercer grau o règim de semillibertat després de complir un quart de la condemna.

Tres persones --la directora de la presó, la subdirectora i el cap de serveis-- han votat a favor que la interna seguís complint pena en segon grau, mentre que tres més --l'educadora, la treballadora social i el cap del servei mèdic-- han considerat que havia de passar a tercer grau.

EL VOT DEL DESEMPAT

Davant l'empat, han afegit les mateixes fonts, ha sigut la presidència de la junta, que recau en la figura de la directora de la presó, la que s'ha encarregat de trencar la votació. En aquest cas, ho ha fet reafirmant el seu primer vot, és a dir, que continuï en segon grau.

Precisament aquest dijous, el Ministeri de l'Interior va fer públiques les conclusions de la investigació oberta sobre els suposats tractes de favor a la interna denunciats per funcionaris i que inspectors de Presons han acreditat que no van existir.

Segons les fonts, la resolució de continuïtat en segon grau pot ser estudiada per la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries només si la interna ho sol·licita.

En cas de fer-ho i que Presons avali la proposta de la presó, la defensa d'Isabel Pantoja podrà recórrer la seva permanència en segon grau i reclamar passar al tercer grau o règim semiobert davant el jutge de vigilància penitenciària.

Isabel Pantoja va ingressar a la presó d'Alcalá de Guadaíra el 21 de novembre, i per tant ha superat un quart de la condemna de dos anys que li va ser imposada per un delicte de blanqueig de capitals entre el 2002 i el 2006.

UN PERMÍS

Notícies relacionades

Fins ara, a la interna se li ha concedit un permís penitenciari de quatre dies, autoritzat a finals de maig per la jutge de vigilància penitenciària número 2 de Sevilla després de l'informe favorable de la junta de tractament i de la fiscalia.

La jutge ha tingut en compte que Pantoja està complint una pena de 24 mesos de presó, que ja ha complert la quarta part de la condemna i que és una interna de bona conducta al centre, que s'ha penedit dels fets i que compta amb acollida familiar per disfrutar d'aquest permís.