A les Balears

Destituïts dos policies per no advertir el risc que patia una dona assassinada pel seu ex

La denúncia de la víctima per assetjament no va ser tramitada com un cas de violència masclista

poli

poli

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acabat de nomenar cap de la Policia Nacional de les Balears ha destituït l’inspector en cap de la Unitat de Família i Dona i la cap de grup pels errors comesos al tramitar la denúncia que Sacramento Roca, la dona assassinada per la seva parella el mes passat, la dona assassinada va presentar dies abans de la seva mort. Segons explica la cadena SER i el diari ‘Última Hora’, la víctima va acudir a la policia de Palma per denunciar que havien punxat les rodes del seu cotxe i va apuntar a la seva exparella, Rafael Pantoja, com a possible autor dels fets.

També va explicar als agents que el seu ex s’havia presentat diverses vegades a la seva feina i que el molestava amb trucades. La denúncia va ser tramitada per un delicte de danys i no com un cas de violència masclista. Ara s’investiga què va fallar internament en la Policia Nacional.

L’agent que va recollir la denúncia va obrar correctament al remetre-la a la UFAM, però la inspectora que la va rebre no va advertir el risc. Un altre inspector, cap de la unitat, que va revisar l’escrit, tampoc va observar el perill latent que amenaçava la dona. Per aquesta raó, i com la seva companya, també ha sigut rellevat i expedientat.

Notícies relacionades

Tres dies més tard, l’assassí va acudir al lloc de treball de Roca en una botiga de mobles, la va abordar per l’esquena i li va assestar diverses punyalades en presència de treballadors i clients.

La Direcció de les Balears ha remès el cas a la central de Madrid perquè acabin d’instruir l’expedient i determinin les responsabilitats dels dos agents i si han d’afrontar un altre tipus de sancions.