A SANTS

Detinguda una dona per robar 80.000 euros a una parella de nonagenaris que cuidava

L'arrestada també es va posar com a beneficiària del testament

detenim-una-dona-per-robar-80000-euros-a-una-parella-daavis-a-qui-cuidava-tamb-es-va-po / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut una cuidadora acusada de robar els estalvis de tota la vida d’una parella de nonagenaris del barri de Sants de Barcelona, als que va sostreure 80.000 euros aprofitant-se que els ancians anaven perdent el coneixement i la memòria.

Segons ha informat aquest dimarts la policia catalana, la detinguda, que ha quedat a llibertat amb càrrecs, està acusada d’espoliar durant gairebé un any els estalvis de tota la vida de la parella, de 93 i 88 anys, que la va contractar per 500 euros al mes perquè els ajudés en les tasques domèstiques, com la neteja i la compra diària.

Els ancians van contractar a començaments del 2017 la dona, de 45 anys, que s’havia instal·lat amb la seva família a prop del domicili dels ancians, per guanyar-se’n la confiança.

Reintegraments bancaris

La cuidadora va aprofitar que en els últims mesos les capacitats cognitives de la parella anaven disminuint i que es va accentuar la seva pèrdua de memòria perquè l’autoritzessin a fer reintegraments bancaris, amb la qual cosa els va poder sostreure 30.000 euros dels seus comptes.

A més, també es va apoderar d’uns 50.000 euros en efectiu que la parella de nonagenaris guardava en caixes a casa seva.

Quan els ancians es van adonar que les caixes en què amagaven part dels estalvis a casa havien desaparegut, van alertar una neboda per explicar-li la situació, conscients de la seva pèrdua de memòria.

Denúncia de la neboda

La neboda va alertar els Mossos d’Esquadra, que van iniciar una investigació que va permetre constatar que el capital de la parella d’ancians havia disminuït de forma considerable des que havien contractat la cuidadora.

Notícies relacionades

A més de quedar-se els seus estalvis, la dona també va aconseguir posar-se com a beneficiària del testament del matrimoni, en un acte davant de notari en què va entregar uns informes mèdics que no especificaven les disminucions cognitives que patia la parella.

Els Mossos d’Esquadra van escorcollar el domicili de la detinguda, on van recuperar 4.000 euros i documentació bancària de les víctimes i van obtenir informació sobre com la dona va enviar diners a Veneçuela, el seu país d’origen.